Diplomatik kaynaklar: ABD Irak'taki büyükelçiliğini kapatıyor

Pt, 28/09/2020 - 07:02

Bazı diplomatik kaynaklar, ABD hükümetinin Irak'ın başkenti Bağdat'taki büyükelçiliğini kapatma kararını açıkladı.

Welayet News - El Meyadin TV kanalına göre,  diplomatik kaynaklar Pazar günü yaptığı açıklamada, ABD'nin Bağdat büyükelçiliğinin kapatıldığını duyurmadan önce durumu yeniden değerlendireceğini söyledi.

Bu arada Irak'taki Asaeb Ehl el-Haq hareketi Pazar günü  yaptığı açıklamada diplomatik mekan olan ABD büyükelçiliğine,  hafif, orta ve ağır silahlar yerleştirilerek buranın askeri kışlaya dönüştürüldüğünü ve buranın işgalci hükümetin büyükelçiliği sayıldığını duyurdu.

Irak parlamentosundaki Fetih koalisyonu üyelerinden Fazıl el-Fatlavi de, "Irak hükümeti, Irak parlamentosunun ABD askerlerini Irak'tan çekme kararına uymalıdır" dedi.

Irak Devlet Başkanı Berhem Salih geçtiğimiz günlerde Donald Trump yönetiminin Bağdat'taki ABD büyükelçiliğini kapatma tehdidinde bulunduğunu ve ABD büyükelçiliğine, diplomatik üslerine ve askeri konvoylara yönelik saldırılar devam ederken Iraklı direniş gruplarına da saldırmakla tehdit ettiğini açıklamıştı. 

Trump yönetimi tarafından bu tehditlerin açığa çıkması, birçok Iraklı direniş grubunun tepkilerine neden olmuştu. Iraklıların geneli, Amerikan terörist güçlerinin Irak'tan çekilmesini isterken, Irak parlamentosu daha önce bu güçlerin Irak'tan  geri çekilmesiyle ilgili tasarıyı onaylamıştı.

Tags: 


Yeni yorum ekle