Rusya: Suriye'nin toprak bütünlüğünün korunmasını destekliyoruz

Ct, 26/09/2020 - 08:55

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriyeli muhalif gruplarla yaptığı görüşmede, Suriye'nin toprak bütünlüğü ve hakimiyetinin korunmasına desteklerini tekrarladı.

Welayet News  - Lavrov, Suriyeli grupların Moskova'da gerçekleşen sözkonusu görüşmede, Suriye meselelerinin siyasi yolla halledilmesi gerektiğini bildirdi.

Russia Today'e göre, Rusya Dışişleri Bakanlığı, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un Suriye muhalefet gruplarından Ahmed El'Cerba'nın liderliğindeki  Cebhe-i el'Selam ve el'Hurriya'dan bir heyetle Cuma günü bir araya geldiğini bildirdi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, sözkonusu muhaliflerden oluşan heyet, dün ayrıca  Moskova'da Rusya cumhurbaşkanının Batı Asya ve Afrika elçisi Mihail Bogdanov ile de görüştü.

Suriye'deki kriz 2011 yılında Suudi Arabistan, ABD ve müttefiklerinin desteklediği terörist grupların yaygın saldırısıyla başladı.

Suriye ordusu, İran İslam Cumhuriyeti askeri danışmanlığı ve de Rusya'nın desteğiyle bu ülkedeki terör örgütü IŞİD ve diğer terör örgütlerini yenilgiye uğrattı.



Yeni yorum ekle