BAE: "Hayber’den Çıkarılan Yahudiler İçin Tazminat Ödensin!"

Cu, 25/09/2020 - 19:17

Birleşik Arap Emirlikleri ( BAE), İsrail ile ilişkileri ilerletmek için attığı adımları öylesine ilerletti ki, bazı hamleler için 'İsrail bile bu kadarını beklemiyordu!' yorumları yapılıyor. O hamlelere bir yenisi eklendi.

Welayet Newsİsrail'de yayın yapan Maariv gazetesine açıklamalarda bulunan Birleşik Arap Emirlik'lerinden Veliaht Prensi Muhammed bin Zayid'le de yakın ilişkileri olan aktivist Mazraui, Suudi Arabistan'ın Hz. Muhammed döneminde Hayber'den çıkarılan Yahudiler için İsrail'e tazminat ödemesi ve vatandaşlık vermesi çağrısında bulundu.

İsrail ile Birleşik Arap Emirlikeri (BAE) arasında imzalanan normalleşme anlaşmasının ardından iki ülke arasında ilişkiler oldukça ilerledi. Normalleşme adımları sonrası birçok Arap ülkesinin de İsrail ile anlaşma yapacağı açıklanırken bu ülkeler arasında ilk sırada Suudi Arabistan yer alıyor.

Suud yönetimi İsrail'le normalleşme adımlarına yeşil ışık yakarken, İsrail ile yakınlaşma politikasına hız veren BAE ise bu yolda tepki çeken adımlar atmayı sürdürüyor. Öyle ki bazı hamleler için, 'İsrail bile bu kadarını beklemiyordu!' yorumları yapılıyor.

'SUUDİ ARABİSTAN KOVULAN YAHUDİLER İÇİN İSRAİL'E TAZMİNAT ÖDESİN'

İsrail'de yayın yapan Maariv gazetesine konuşan aktivist Mazraui, Suudi Arabistan'ın Hz. Muhammed döneminde Hayber'den çıkarılan Yahudiler için İsrail'e tazminat ödemesi ve vatandaşlık vermesi çağrısında bulundu.

Mazraui, BAE Veliaht Prensi Muhammed bin Zayid ile yakın ilişkilere sahip olması ile dikkat çekiyor. Mazraui'nin talebinin Bin Zayid tarafından desteklendiği düşüncesi gelen bilgiler arasında yerini alıyor.

Tags: 


Yeni yorum ekle