Yerleşim Yeri İnşasını Destekleyen Siyonist Şirketlere BAE Desteği

Cu, 25/09/2020 - 15:34

Son haftalarda, bir dizi BAE şirketi, BM'nin yerleşim yanlısı şirketlere ait kara listesindeki Siyonist şirketlerle sözleşmeler imzaladı.

Welayet News - Yapılan araştırmalar, Emirlik şirketlerinin son birkaç hafta içinde işgal altındaki Arap topraklarında yerleşimi destekleyen bir dizi Siyonist şirketle sözleşmeler imzaladığını gösteriyor.

Bu şirketler BM'nin "kara listesinde" yer alıyor. 12 Şubat'ta BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği işgal altındaki Arap topraklarındaki yerleşimleri destekleyen 112 Siyonist ve uluslararası şirketin kara listesini yayınladı.

Anadolu Haber Ajansı'nın bildirdiğine göre, BAE'nin resmi medya kuruluşları, İsrail ve BAE şirketleri arasındaki sözleşmelerin imzalanmasıyla ilgili propaganda haberleri yayınlamıştı. Bu sözleşmeler arasında, anlaşmayı destekleyen şirketlerden biri olarak BM kara listesinde adı bulunan bir banka olan İsrail Leomi Bankası da var.

BAE basınında çıkan haberlere göre, İsrail bankası Abu Dabi İslam Bankası, Abu Dabi Bankası el-Evvel ve BAE-Dubai Ulusal Bankası da dahil olmak üzere üç Emirlik bankasıyla üç anlaşma imzaladı.

Emirlik şirketleri, yine BM kara listesinde bulunan İsrail bankası Haboulim ile de anlaşmalar imzaladı.

BAE'nin anlaşmayı destekleyen İsrailli şirketlerle yaptığı sözleşmeler bankalarla sınırlı değil. Abu Dabi Film Komitesi, İsrail Sinema Fonu ve işgal altındaki Kudüs'teki Sam Spiegel Film Prodüksiyon Merkezi ile bir kültürel işbirliği anlaşması yaptığını duyurdu.

6 Kasım 2019'da Siyonist gazete Haaretz, İsrail Film Konseyi'nin biri Batı Şeria kasabalarında olmak üzere üç yeni sinema fonu kurmayı kabul ettiğini bildirdi.

BAE ve Siyonist rejim, geçtiğimiz günlerde Beyaz Saray'da ABD Başkanı Donald Trump'ın huzurunda bir barış anlaşması imzaladı.

Tags: 


Yeni yorum ekle