Filistin: Amerika Bütün Dünya İçin Tehlikedir

Pt, 23/04/2018 - 09:49

Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki, Amerika'nın bütün beşeriyet için tehlike olduğunu belirterek bu ülkenin Filistin'in hak ve hukukunu çiğnediğini ve düşmanlık yaptığını söyledi.

Welayet News - Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki, Amerika dışişleri bakanlığının yıllık raporunda  'işgal toprakları' kelimesinin kaldırılması ve onun yerine Ürdün Nehrinin Batı Yakası ve Gazze Şeridi kelimesinin kullanılmasının, Filistin topraklarının gerçeğini değiştirmeyeceğini söyledi.

Amerikan dışişleri bakanlığı geçtiğimiz cumartesi günü değişik ülkelerde insan haklarının durumuyla ilgili yayınladığı yıllık raporda, 'işgal toprakları' kelimesini kaldırmış ve onun yerine Ürdün Nehrinin Batı Yakası,  Gazze Şeridi ve Golan Tepeleri kelimesini kullanmıştı.

Filistinli Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki, Amerika'nın İsrail'deki büyükelçisi David D. Friedman,sözkonusu raporu eleştirerek Amerika'nın bu raporla açık bir şekilde terör rejimi yanlısı olduğunu gösterdiğini ve bunun da Amerika'nın dünyada itibarının sarsılmasına neden olduğunu bildirdi. 

Maliki, Filistinli yetkilileri Amerika'nın bu girişimine tepki göstereceklerini belirterek yakın gelecekte herkesin bu durum karşısında hayretler içinde kalacağını söyledi. 

 



Yeni yorum ekle