İran ve İsveç'ten Yemen Görüşmesi

Per, 24/09/2020 - 12:04

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı ve İsveç Yemen Özel Temsilcisi arasında sanal bir istişarede, mevcut durumda Yemen halkına gıda ve tıbbi yardım göndermenin olası yolları ve koronanın yayılması incelendi.

Welayet News - İran İslam Cumhuriyeti'nin Özel Siyasi İşlerden Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Ali Asker Haci, Çarşamba günü İsveç Yemen Özel Temsilcisi ile sanal bir istişare toplantısı gerçekleştirdi.

Görüşme sırasında iki taraf, Yemen'deki son gelişmeleri ve koronavirüs salgınının patlak vermesinin neden olduğu zor durumu, mevcut sorunları çözmenin yollarını ve Yemen halkına gıda ve tıbbi yardım göndermenin olası yollarını görüştü.

Taraflar, Yemen'deki savaşı Yemenli taraflar arasıdaki görüşmelerle bitirmek için siyasi bir çözüm bulma gereğini vurguladı.

İran İslam Cumhuriyeti'nin Özel Siyasi İşlerden Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Ali Asker Haci yapılan görüşmede, Yemen'de mazlum halklara yönelik bombalama, askeri saldırıları ve kuşatmayı insanlık dışı ve uluslararası ilke ve düzenlemelere aykırı bir eylem olarak nitelendirdi ve uluslararası toplumu bunun devamını engellemeye çağırdı.

Ali Asker Haci, Eylül ayı başlarında Cenevre'de BM İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Raja Singhham ile bir araya gelmişti. Koronavirüs ile mücadele için Yemen'e insani yardım, tıbbi ekipman ve ilaç gönderilmesini isteyerek, Birleşmiş Milletleri Yemen halkına yardım etmede daha aktif bir rol oynamaya çağırdı.



Yeni yorum ekle