Irak'ta Faaliyet Gösteren Amerikan Şirketleri Resmen Casusluk Yapıyor

Per, 24/09/2020 - 11:52

Irak parlamentosunun enerji komisyonunun bir üyesi, Irak'taki ABD şirketlerinin Washington'un lehine istihbarat ve casusluk faaliyetleri yürüttüğünü ortaya çıkardı. 

Welayet News - Mahmut el-Zecravi, Irak'ta faaliyet gösteren Amerikan şirketlerinin yalnızca kendi ülkelerinin yararına faaliyet gösterdiğini vurguladı. El-Zecvari, Fars Habere verdiği röportajda şu ifadelerde bulundu: ‘Irak'ta faaliyet gösteren Amerikan şirketleri kendi ülkeleri için çalışıyor ve Irak'ta yıllarca bulunmalarına ve projelerini gerçekleştirmeleri için onlara milyarlarca dinar ayırmalarına rağmen, Irak için şimdiye kadar gerçek bir başarı elde edemediler.  

Bu arada, Irak'taki bazı Amerikan şirketleri istihbarat faaliyetlerinde bulunuyor ve çeşitli olaylarda yer alıyor. Bu Amerikan şirketleri ve komşu ülkelere bağlı diğer şirketler, ekonomi ve petrol sektörlerinde ve diğer hayati sektörlerde Irak için henüz bir şey başaramadılar. 

Yıllar içinde Amerikan şirketleri, Irak'ın enerji dahil hayati bölgelerinde projelerini gerçekleştirmek için büyük meblağlarla sözleşmeler imzaladılar, ancak neredeyse hiçbir şey yapmadılar. 

Bağdat, son 17 yılda sadece elektrik durumunu düzeltmek için 40 milyar dolardan fazla para harcadı, ancak ABD politikaları ve Bağdat'ın diğer büyük küresel şirketlere dönmesini engellemesi nedeniyle bu ülkenin elektrik sorunu, hala çözülmemiş durumdadır. 

Her yıl, artan sıcaklıklar ve artan elektrik tüketimi ve hükümetin kentsel elektriğe kota koyma girişimiyle birlikte yaz aylarında, ülke genelinde, özellikle güney illerinde büyük gösteriler düzenleniyor. 

Bu yıl çok sayıda Iraklı, hizmetlerin kötü durumunu, elektriğin adaletsiz dağıtımını ve kötü yaşam koşullarını protesto etmek için çeşitli illerde sokaklara çıktı. Protestocular, bazı yetkililerin görevden alınmasını ve ülkede son birkaç yıldır biriken sorunlara çözüm bulunmasını talep ediyorlar. 

Irak milletvekillerinden ve Sadigun Partisi üyelerinden olan Saad el-Hazali, Irak'taki elektrik krizinin neden çözülemediğiyle ilgili olarak şunları söyledi: ‘Irak'taki elektrik krizinin arkasında ABD var.Irak'ın elektrik sorunu temelde politiktir ve elektrik ülkenin ve ülke ekonomisinin can damarı olduğu için ABD bunu Irak'ta başarısız bir hükümet olması için oluşturmuştur.’ 

Amerika’nın hedefleri hedef alındı 

Kimliği belirsiz kişiler, Irak'ın Salahaddin eyaletinin el-Ducil bölgesinde ABD İşgal güçlerine ait bir destek konvoyunu hedef aldı.  

Bu olay Casim el-Kays kontrol noktasında meydana geldi ve bahsedilen olayda can kaybı ya da hasar olduğuna dair henüz bir haber yayınlanmadı. 

Dün, ABD Büyükelçiliğinin bulunduğu Bağdat'ın Yeşil Bölgesi'ne çok sayıda havan topu isabet etti. Irak kaynaklarına göre saldırının ardından ABD büyükelçiliğinde sirenler çaldı. Irak medyası Yeşil Bölge'de dört patlama sesi duyulduğunu açıkladı. 

Irak'taki ABD hedeflerine yönelik saldırılar arttı. Irak halkı, Amerikan terörist işgalcilerin ülkelerini bir an önce terk etmelerini istiyor. 

Tags: 


Yeni yorum ekle