Şehit Süleymani suikastından amaç, ABD'nin bölgede daha fazla aşağılanmasını önlemekti

Çar, 23/09/2020 - 23:10

İran İslam Cumhuriyeti Savunma Bakanı General Emir Hatemi, düşmanın Korgeneral Kasım Süleymani'ye suikast düzenlemesindeki amacının ABD'nin bölge liderlerinin gözünde daha fazla aşağılanmasını önlemek olduğunu belirterek, ’Şehit Korgeneral Süleymani'nin katillerini yargılama hakkı halen yürürlüktedir ve suçluların her zaman bu korkuyu hissedecektir’ dedi.

Welayet News - Savunma Bakanı General Hatemi, bugün (Salı) Milli Savunma Bakanlığı'na bağlı gazileri, esirler, ve bu alandan emekli olanların  onuruna düzenlenen törende "Düşmanın Şehit Süleymani'ye suikast düzenlemesindeki amacı, ABD'nin bölgesel müttefikleri tarafından daha fazla aşağılanmasını önlemekti" dedi.

General Hatemi, "Düşman Batı Asya'dan kovulana ve bölge, büyük şeytanın varlığının pisliğinden arınana kadar direniş devam edecek" diye belirtti.

 General Hatemi Savunma Bakanlığı uzmanları tarafından kara, deniz, hava, elektronik, siber vb. Alanlarda yüzlerce stratejik ürünün üretilmesini İran’daki binlerce savunma gelişin örneği olduğunu belirterek  "Askeri ve sivil üretim alanında, sadık, kararlı ve uzman gençlerimizin çabalarına dayanarak, stratejik ürünlerin üretimi alanında şaşırtıcı ilerleme kaydetmeyi başardık" ifadesini kullandı.

General Hatemi, devlet haftasında "Şehit  Korgeneral Kasım Süleymani" ve "Şehit Ebu Mehdi" uzun menzilli füzelerin tanıtılmasına değinerek "Savunma Bakanlığı, hava ve kara alanlarında değerli caydırıcı başarılarını tanıtarak, düşmanların bu sınırlardan gözlerinin açgözlülüğünün uzak tutmuştur’diye ekledi.



Yeni yorum ekle