Macron: ABD'nin İran'a yönelik yaptırımları yeniden uygulamaya koyma eylemi uluslararası kararlara aykırıdır

Çar, 23/09/2020 - 07:43

Fransa cumhurbaşkanı, ABD'nin İran'a yönelik yaptırımları yeniden uygulamaya koyma yönündeki tek taraflı hareketini uluslararası kararların ihlali olarak nitelendirdi.

Welayet News - Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron Salı gecesi BM Genel Kurulu'nun 75. oturumunda yaptığı sanal konuşmada, "Paris, Berlin ve Londra, BM Güvenlik Konseyi'ne olan taahhütlerini yerine getiriyorlar." derken, ABD'nin tetik mekanizmasını yürürlüğe geçirmesinin Güvenlik Konseyi'nin birliğini ve tüm kararlarını baltaladığını ve  bölgesel gerilimi artırdığıını söyledi.

ABD'nin İran İslam Cumhuriyeti'ne karşı Güvenlik Konseyi yaptırımlarını yeniden uygulamaya koyma çabasına atıfta bulunan Macron, "Avrupalılar, İran'ın nükleer programına yaptırım uygulamaya karşı muhalefetinden geri adım atmayacaklar.'' dedi. 

Macron ayrıca, İran'ın nükleer silah edinmemesini sağlamak için nükleer anlaşma olarak bilinen Kapsamlı Ortak Eylem Planı'nda bunun tanımlanması gerektiğini de bildirdi.

ABD'nin zorbalığını eleştiren Emmanuel Macron, "ABD ile Çin arasındaki düşmanlık dünyayı etkilememeli'' dedi.

Macron, "Paris, Libya krizin çözümüne yardımcı olmak için BM Genel Sekreteri ve Libya'nın komşularıyla birlikte çalışacak." dedi.



Yeni yorum ekle