Helikopterden atılan köylülerle ilgili Van Valiliği'nden açıklama

Sa, 22/09/2020 - 07:26

Van'da operasyona çıkan askerler tarafından 11 Eylül’de gözaltına alınan ve helikopterden atıldıkları hastane raporuyla belgelenen Osman Şiban ve Servet Turgut ile ilgili valilik açıklama yaptı.

Welayet News - Van Valiliği, Çatak ilçesinde 11 Eylül tarihinde gözaltına alınan ve iki gün sonra Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yoğun bakım ünitesinde ortaya çıkan köylüler hakkında açıklama yayımladı.

Açıklamada, "teröristin etkisiz hale getirildiği yerde gözetleme yapan ve şüpheli hareketler sergileyen S.T. isimli şahsın, 'dur' ihtarına uymayarak kaçmaya çalıştığı esnada kayalık alanda düştüğü ve yaralandığı gözlemlenmiş, şahıs, mukavemet göstermesine rağmen yakalanıp usulüne uygun olarak muhafaza altına alınmıştır" denildi.

Valilikten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bölgede bölücü terör örgütü mensuplarına yardım, yataklık ettiği değerlendirilen O.Ş. isimli şahıs da aynı bölgede mukavemet göstermesine rağmen usulüne uygun olarak muhafaza altına alınmıştır.

O.Ş. isimli şahıs tedavi işlemlerinin tamamlanmasını müteakip 20 Eylül 2020 günü taburcu edilmiştir. S.T. isimli şahsın tedavisine devam edilmektedir. İzahı yapılan iddialarla ilgili olarak Van Cumhuriyet Başsavcılığınca 11 Eylül 2020 tarihi itibarıyla adli süreç ve eş zamanlı olarak idarece idari soruşturma başlatılmış olup olay bütün boyutlarıyla titizlikle değerlendirilmektedir."

Ne olmuştu?

50 yaşındaki 8 çocuk babası Osman Şiban ve 57 yaşındaki 7 çocuk babası Servet Turgut’un helikopterden atıldıkları hastane raporuyla belgelenmişti. Raporun şikayet bölümünde “Yoğun Bakım” başlığında “yüksekten düşme” belirtilirken, devamında “Yüksekten düşme sorası emniyet tarafından sağlık ekiplerine bildirilerek 112 tarafından acile getirilmiş” denildi. 

Tags: 


Yeni yorum ekle