Fedakarlık, özveri ve şehadet kültürü, ilahi vaadin yerine getirilmesinin temelidir

Sa, 22/09/2020 - 06:45

Dünya İslami Uyanış Kurultayı Genel Sekreteri Ali Ekber Velayeti, fedakarlık kültürünün ilahi zafer vaadinin yerine getirilmesinin temeli olduğunu söyledi.

Welayet News - Velayeti dün general Süleymani Dünya Fedakarlık Ödülü siyaset şurasının ilk oturumunda yaptığı konuşmada, ''Özveri, fedakarlık ve şehitlik kültürü topluma doğrudan ve dolaylı olarak birçok nimeti iletti ve Allah'ın  müminlere bildirdiği ilahi vaadin gerçekleşmesinin temelini oluşturdu.'' dedi.

Velayeti, "Özverinin yüce bir kültür olduğunu, en yüksek ilahi kavramlar ve adanmış bir insanın ulaşabileceği en yüksek değerler arasında olduğunu" söyledi.

Dünya İslami Uyanış Kurultayı Genel Sekreteri Velayeti ayrıca,  ''general Süleymani Dünya Fedakarlık Ödülü, inkılab şehitlerinin mücadelesini ve hatıralarını korumak, kutsal savunma ve harem savunucularının mücadelesini, güvenliği ve direnişi korumak ve zorbalığa karşı direnmede yüksek insani ve İslami değerleri teşvik etmek amacıyla verilecek'' dedi.

General Süleymani Uluslararası Fedakarlık Ödülü, iki yılda bir Dünya İslami Uyanış Kurultayı tarafından, 16 İranlı ve yabancı hükümet ve sivil toplum kuruluşu ve gruplarının katılımıyla düzenlenecek.

Dün çeşitli kurumların yetkilileri ve temsilcilerinin katıldığı oturumda ödülün verilme yöntemi, adayları değerlendirme yöntemi ve diğer konular masaya yatırıldı.

Tags: 


Yeni yorum ekle