Siyonist Gazete: BAE, Suudi Arabistan'dan İsrail'e Petrol İhraç Etmek İstiyor

Pt, 21/09/2020 - 16:42

İbranice bir gazete, BAE ile Siyonist rejim arasında Suudi topraklarından petrol ihracatı konusunda görüşmeler yaptığını açıkladı. 

Welayet News - İsrail gazetesi "Globes", bu rejim yetkililerinin bir boru hattıyla petrol satın almak için BAE tarafıyla görüştüğünü yazdı. 

Russia Today'in internet sitesinin haberine göre bu İsrail ekonomi gazetesi ayrıca, boru hattının Suudi Arabistan topraklarından Kızıldeniz'e geçtiğini ve oradan "Eylat" ve ardından "Aşkelon" limanına kadar uzandığını yazdı. 

Globes gazetesinin iddiasına göre, bu planın amacı ham petrolü Avrupa pazarlarına getirmek ve böylece Hürmüz Boğazı ve Somali kıyılarına olan ilgiyi azaltmaktır. Bu plan ayrıca petrol tankerlerinin Batı ülkelerine ham petrol sevk ettiği kanal olan Süveyş Kanalı için de tehdit oluşturabilir. 

Globes ayrıca bu planın Siyonist rejime yüksek yıllık kar getireceğini iddia etti. 

Daha önce uzmanlar, BAE ile İsrail rejimi arasında petrol ve enerji alanında işbirliğini olası bir uzlaşma anlaşması olarak görüyorlardı. BAE hükümeti günde üç milyon varil petrol üretiyor, bunun üçte birini ihraç ediyor ve Siyonist rejim ana ithalatçıları Rusya ve Azerbaycan olmak üzere petrolünün% 92'sini ithal ediyor. 

Kısa bir süre önce Anadolu Haber Ajansı, BAE petrolünün işgal altındaki bölgelere ihracata hazır olduğunu ve BAE petrolünün alıcısının Eylat Aşkelon petrol şirketi olacağını yazdı. 

Siyonist rejim ve BAE, 13 Ağustos'ta ilişkilerin normalleştiğini açıkladı ve 15 Eylül'de BAE, Bahreyn ile birlikte Beyaz Saray'da bu rejimle resmi olarak bir uzlaşma anlaşması imzaladı. 



Yeni yorum ekle