Arabistan'ın Abha Havaalanı’ndaki Askeri ve Stratejik Tesisleri Yeniden Hedef Alındı

Cu, 18/09/2020 - 10:32

Yemenli kaynaklar, Suudi rejiminin Yemen halkına yönelik devam eden saldırılarına yanıt olarak Suudi Arabistan'ın Abha Havaalanı’ndaki askeri ve stratejik tesislerin yeniden hedef alındığını açıkladı. 

Welayet News - Yemen Silahlı Kuvvetleri sözcüsü Yahya Seri, Yemen insansız hava aracı biriminin Suudi Arabistan'daki Abha Uluslararası Havaalanı’nı hedef aldığını söyledi. 

Yemen Silahlı Kuvvetleri sözcüsü şu ifadelerde bulundu: ‘Bir Samad 3 İHA’sı, Abha Havaalanı'nda önemli bir askeri hedefe başarılı bir saldırı gerçekleştirdi. 

Abha Havaalanı, Suudi düşmanın saldırılarının artmasına ve devam eden Yemen kuşatmasına yanıt olarak bir İHA operasyonu ile hedef alındı. 

Daha önce de Yemen ordu ve halk komiteleri, devam eden Suudi saldırılarına ve Yemen'deki acımasız kuşatmaya kayıtsız kalmadıklarını göstermek için insansız hava araçlarıyla özellikle Abha Havaalanında Suudi askeri ve stratejik tesislerini defalarca hedef aldı. 

El-Mesire haber kanalı, bu ayın 10'unda Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da Yemen ordusu füze ve İHA birimi ile Halk Komitelerinin Zülfikar tipi balistik bir füze ve dört Samad 3 İHA’ları ile ortak askeri operasyon gerçekleştirdiğini açıkladı. 

Bu kanal haberinde ayrıca, Abha Uluslararası Havaalanı'nın hassas ve önemli tesislerinin bu ayın 9'unda Samad 3 İHA'ları tarafından hedef alındığını ve bu operasyonun başarıyla gerçekleştirildiğini belirtti. 

8 Eylül'de Yemen Ordusu ve Halk Komitelerine ait bir İHA birimi, tesislerin dikkatle hedef alındığı bir operasyonda Abha Havaalanı'ndaki askeri hedefleri Samad 3 İHA’sı ile hedef aldı. 



Yeni yorum ekle