ABD zorbalıkla Araplar ile Tel-Aviv ilişkilerini normalleştirme peşinde

Per, 17/09/2020 - 21:28

İslami Şura Meclisi Başkanı Uluslararası Özel Danışmanı Emirabdullahiyan, ABD'nin Fars Körfezi'nin kıyısındaki Arap ülkelerine karşı zorbalık yaparak, o ülkelerin Siyonist rejim ile münasebetlerini normalleştirmeye çalıştığını kaydetti.

Welayet News - Bugün Avusturya'nın Tahran Büyükelçisi Stefan Scholz ile görüşen Emirabdullahiyan, iki ülkenin 500 yıllık ilişkilerine işaretle, Tahran ve Viyana'nın tarihi münasebetlerinin ikili işbirliği güçlendirmek için uygun bir dayanak olduğunu kaydetti.

İranlı yetkili sözlerinin devamında Beyaz Saray'ın BAE ve Bahreyn'in Siyonist rejim ile ilişkileri normalleştirme şovu ve müstekbir tavrına işaretle, BAE ve Bahreyn'in Tel-Aviv ile sahte uzlaşma şovunun sırf seçim amaçlı olduğunu belirtti.

Avusturya'nın Tahran Büyükelçisi de görüşmede, İran'ın bölgesel denklemlerdeki istikrar sağlayıcı rolü ve konumuna işaretle, Avusturya'nın İran'ı terörizm ve IŞİD ile mücadele dahil bölgede önemli ve etkin bir ülke olarak gördüğünü ifade ederek, parlamentolar arası münasebetler dahil ikili ilişkilerin güçlendirilmesine vurgu yaptı.



Yeni yorum ekle