Siyonizm, Fars Körfezi Ülkelerini Yeni Bir Taktikle İşgal Ediyor

Per, 17/09/2020 - 15:01

İran İslami Şura Meclisi başkanının Uluslararası İlişkiler Özel yardımcısı Emir Abdullahiyan, iki Arap ülkesi ile Siyonist rejim arasındaki ilişkilerin normalleşmesini, Fars Körfezi ülkelerini işgal etmek için yeni bir İsrail yöntemi olarak nitelendirdi.

Welayet News - Hüseyin Emir Abdullahiyan,  Bahreyn ve BAE'nin Siyonist rejim İsrail ile ilişkilerin normalleşmesi anlaşmasına atıfta bulunarak  "Siyonizm dün Arap topraklarının bir bölümünü işgal etti. Siyonistler bugün Fars Körfezi ülkelerini yeni bir şekilde işgal ediyor.'' dedi.

Emir Abdullahiyan, Mısır ile ırkçı İsrail arasında daha yapılan anlaşmanın İsrail'in lehine bittiği gibi şimdi de BAE ve Bahreyn ile yapılan anlaşmanın Siyonist rejimin çıkarları yönünde olduğunu söyledi.

Bu arada Hamas Sözcüsü Hazim Kasım, Beyaz Saray'da düzenlenen törenle ırkçı İsrail ile ilişkileri normalleştirme anlaşmasını imzalayan ülkelerin, Filistin halkının meşru haklarını yok saydığını belirtti. 

Hamas hareketinin önde gelen isimlerinden olan Kasım, BAE ve Bahreyn’in İsrail ile normalleşeme anlaşması imzalamasına işaret ederek, “Her ne kadar bazı ülkeler Filistin davasını yok saysa da korsan İsrail’e karşı ortaya konulan direniş, Filistin davasının hep canlı kalacağını gösteriyor.” ifadelerini kullandı. 

İşgalci İsrail rejiminin Filistin halkına yönelik yürüttüğü baskı ve şiddet politikalarının dozunu artırdığına dikkat çeken Kasım, Hamas’ın direniş gücünün, işgalcilere karşı baş edecek güçte olduğunu vurguladı.

Irkçı İsrail ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Bahreyn arasında varılan "ilişkilerin normalleştirilmesi"ne yönelik anlaşmalar, ABD Başkanı Donald Trump'ın ev sahipliğinde Beyaz Saray'da düzenlenen törenle imzalandı.



Yeni yorum ekle