Katar: İsrail İle Uzlaşmaya Girmeyeceğiz

Çar, 16/09/2020 - 16:30

Katar Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, Siyonist rejimle uzlaşmanın Filistin meselesini çözemeyeceğini ve sorunların kökeninin rejimin işgali olduğunu ifade etti.

Welayet News - Katar Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Lulue el-Hatır bir röportajda "Katar, Siyonist rejimle diplomatik ilişkiler kurmada komşularına katılmayacak." dedi.

Katar Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Bloomberg News'e verdiği demeçte, "Katar'ın bu eylemi, İsrail ile Filistin çatışması çözülene kadar gerçekleşmeyecek ve bu çatışmayı sona erdirmek için uzlaşma çözüm olamayacaktır." açıklamasında bulundu. 

Lulue el-Hatır, "Filistin sorununun kökeninin uzlaşmayla hiçbir ilgisi yok. Bu krizin kökeni Filistinlilerin içinde bulunduğu çok zor duruma dayanıyor. Bu insanlar ülkesi olmayan ve işgal altında yaşayan insanlar." dedi.

Bu açıklama, iki gündür Washington'da bulunan Bahreyn ve Birleşik Arap Emirlikleri heyetlerinin Beyaz Saray'da Siyonist rejimle resmi olarak bir uzlaşma anlaşması imzalamaya hazırlandığı sırada geldi.

Katar Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, konuşmasının bir başka bölümünde, Basra Körfezi boyunca uzanan Arap ülkeleriyle Katar'ın yaşadığı krize de değindi ve üç yıllık Katar kuşatmasının sona ermesi halinde krizin hızlı bir şekilde sona ereceğini ve Kuveyt'in bunu çözmek için attığı adımların çözümü hiçbir yere vardırmadığını ifade etti. 

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Mısır olmak üzere dört arap ülkesi, 5 Haziran 2017'de Katar'ın terörizme destek olduğunu iddia ederek, İran ve Türkiye ile ilişkileri ve el-Cezire'nin programları bahanesiyle Katar ile diplomatik ilişkilerini kesmişti.



Yeni yorum ekle