Tarihi İhanet Anlaşması İmzalandı

Sa, 15/09/2020 - 20:42

ABD Başkanı Donald Trump'ın arabuluculuğunda İsrail'in ilkin Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), ardından Bahreyn ile vardığı ilişkileri normalleştirmeye yönelik anlaşmalar, Beyaz Saray'da düzenlenen törende imzalandı. İsrail'le anlaşmalara 5-6 ülkenin daha katılacağını öngören Trump "Yeni bir Ortadoğu'nun şafağındayız" dedi.

Welayet NewsABD Başkanı Donald Trump ile damadı ve başdanışmanı Jared Kushner'in mimarı olduğu İsrail ile BAE'nin 'ilişkileri tamamen normalleştirme' ve İsrail ile Bahreyn'in 'tam diplomatik ilişki kurma' anlaşmaları için Beyaz Saray'da 'tarihi' imza töreni gerçekleşti.

Filistinlilerin 'Arap krallıklarının ihaneti' tepkisini gösterdiği, imzacı Arap tarafların ise 'İran'a karşı birlik Filistin davasından daha önemli' vurgusunu yaptığı anlaşmalar için İşgalci Rejim Siyonist İsrail adına Başbakan Benyamin Netanyahu, BAE adına Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayed el Nahyan ve Bahreyn adına Dışişleri Bakanı Abdullatif el Zayani Beyaz Saray'da bir araya geldiler ve tarihi ihanet anlaşmasını imzaladılar.



Yeni yorum ekle