İran: Siyonist rejimin Nil'den Fırat'a kadar hayali gerçekleşmeyecek

Pt, 14/09/2020 - 19:04

İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Sekreteri Ali Şemhani, Siyonist rejimin sözde barış planı ile Nil'den Fırat'a kadar sloganını hayata geçirmeye çalıştığını, ancak, İslam dünyasının böyle bir tehlikeli planın gerçekleşmesine izin vermeyeceğini kaydetti.

Welayet News - İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Sekreteri Ali Şemhani bugün Tahran'da Irak eski Başbakanı ve Kanun Devleti İttifakı Başkanı Nuri Maliki ile biraraya geldiği görüşmede,  ABD'nin Batı Asya bölgesini istikrarsızlaştırma ve anlaşmazlık çıkarma stratejisine karşı koymak için en önemli yaklaşım ve önceliklerinin birlik ve beraberlik olduğunu söyledi.

Şemhani ayrıca, Irak halkı ve muhtelif grup ve partilerini düşmanların tefrika amaçlı planlarına karşı uyanık olup, birliğini korumaya davet etti.

Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Sekreteri, İslam dünyası menfaatleri, Filistin ülküsü ve Kudüs-i Şerif'in özgürleşmesini kendi geçici tutkuları ve kısa süreli bekaları için kurban eden hain ve uzlaşma yanlısı yöneticileri uyararak, ABD'nin Siyonist rejimin güvenliğini koruma amacıyla bölge ülkelerini zayıflatmak için tam teşekküllü çabalarına dikkat çekti.

Şemhani ayrıca, Şehit Korgeneral Kasım Süleymani ve Şehit Ebu Mehdi ve direniş cephesinin diğer aziz şehitlerinin temiz kanlarının ABD ve Siyonist rejimin bölgedeki kökünü kurutacağını ifade etti.

Görüşmede Nuri Maliki de, İran İslam Cumhuriyeti'nin bölgede terörle mücadele ve güvenlik ve istikrar sağlama bağlamındaki belirgin rolünü takdir ederek, İran ile Irak'ın önemli bölgesel ve uluslararası konular hakkında istişare ve işbirliğine vurgu yaptı.

Maliki ayrıca, İslam ülkelerinin işbirliğiyle Kudüs-i Şerif ve Filistin varlığına karşı komploların etkisizleştirileceğini vurguladı.



Yeni yorum ekle