Dünya Müslüman Alimler Birliği: Siyonist Rejimle Normalleşme Boykot Edilmeli

Pt, 14/09/2020 - 16:34

Bahreyn ve BAE ile Kudüs işgalcisi rejim arasında ilişkilerin normalleşmesine tepki gösteren Dünya Müslüman Alimler Birliği, bu tür hain eylemlerin Siyonistlerin Filistinlilere yönelik vahşetini artıracağını belirtti.

Welayet News - Filistin medyasına göre Dünya Müslüman Alimler Birliği, Bahreyn'in Siyonist rejimle ilişkileri normalleştirme hareketini kınadı ve işgalci İsrail düşmanı ile uzlaşmanın boykot edilmesi çağrısında bulundu.

Dünya Müslüman Alimler Birliği genel sekreteri ve üniversite profesörü Dr. Ali el-Karadaği, Siyonist rejimle ilişkilerin normalleşmesini ihanet olarak nitelendirerek, "Bu tür hain eylemler (bazı Arap yöneticiler tarafından) Filistinlilere yönelik Siyonist vahşetini şiddetlendirecektir." dedi.

Dünya Müslüman Alimler Birliği genel sekreteri, "İslam topraklarını gasp eden işgalci düşmanla ilişkilerin normalleşmesi, cihat ve direniş dahil birçok İslami hükmün ve ihlal edilen hakların peşine düşme ihtiyacının göz ardı edilmesini gerektiriyor." diye belirtti.

Dr. Ali el-Karadaği, yaptığı açıklamanın devamında, "İslam dünyasının alimleri, Siyonist rejim ile Arap ülkelerinin bazı liderleri arasındaki uzlaşmanın barış veya ateşkes olmadığı konusunda fikir birliğine vardılar. Bu anlaşma, ancak saldırgan düşman lehine Mescid-i Aksa'nın ve kutsal Kudüs'ten çekilme ve gasp edilmesinin tanınması olarak kabul edilecektir." dedi.

Dünya Müslüman Alimler Birliği genel sekreteri, "Bu uzlaşmanın kayıt altına alınmasıyla Siyonist rejimin Filistinlilere karşı işlediği suçlar hukuka uygun, hukuki ve insani kabul edilecek ve bu rejimin tüm Filistin topraklarını ele geçirip Ortadoğu'ya, özellikle Arap ülkeleri ve Basra Körfezi'ne yayılmasına zemin hazırlayacaktır ve Arap Yarımadası'na hükmetme konusundaki uzun süredir devam eden hayalini gerçekleştirecektir." açıklamasında bulundu. 

Dr. Ali el-Karadaği son olarak, "Bu anlaşma, adı ne olursa olsun, şer'i ve örfi olarak haramdır ve büyük bir suç ve Allah'a, Peygamberine ve Filistin halkına ihanettir." dedi.



Yeni yorum ekle