Irak ile Siyonist Rejim Arasındaki İlişkiler Asla Normalleşmeyecek

Pt, 14/09/2020 - 16:27

Seyyid Ammar El Hakim "Irak ile Siyonist rejim arasında bir normalleşme asla gerçekleşmeyecek, Filistin meselesi bitmeyecektir ve bu meselede geniş kapsamlı sorunlar mevcut." açıklamasında bulundu. 

Welayet News - Irak Ulusal Hikmet Hareketi lideri Seyyid Ammar el-Hekim, istihdam alanında yetenekli ve başarılı isimlerden, sendika liderlerinden ve halk hareketi seçkin ve aktivistlerinden oluşan bir grupla yaptığı görüşmede, "Irak ile Siyonist rejim arasında bir normalleşme asla gerçekleşmeyecek, Filistin meselesi bitmeyecektir ve bu meselede geniş kapsamlı sorunlar mevcut." açıklamasında bulundu. 

ABD Başkanı Donald Trump, 11 Eylül Cuma günü Bahreyn ve Siyonist rejimin ilişkileri normalleştirmek için bir anlaşmaya vardıklarını duyurdu.

ABD Başkanı twitter hesabına, "Bugün başka bir tarihi açılış gerçekleşti! İki büyük dostumuz İsrail ve Bahreyn Krallığı barış için bir anlaşmaya vardılar. Bahreyn, İsrail ile 30 gün içinde barış yapan ikinci Arap ülkesidir." diye yazmıştı. 

Birleşik Arap Emirlikleri de yaklaşık bir ay önce Siyonist rejimle ilişkilerinin normalleştiğini açıkladı. Şimdiye kadar her iki taraftan heyetler bir araya geldi veya birbirleriyle temasa geçti.

BAE ve Bahreyn'in bu hareketi, Filistinli ve Filistinli olmayan kesim tarafından ciddi oranda muhalefetle karşılaştı.

Tags: 


Yeni yorum ekle