Pompeo'dan Avrupa ülkelerine Hizbullah aleyhinde çağrı

Pt, 14/09/2020 - 07:18

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Beyaz Saray'ın direniş hareketine karşı politikalarının devamı doğrultusunda, Avrupa Birliği ve Avrupa ülkelerinden Lübnan Hizbullah hareketi terörist gruplar listesine almalarını istedi.

Welayet News - Fars Haber Ajansı'na göre, Mike Pompeo, ABD'nin Avrupa Birliği ve Avrupa ülkelerinden Lübnan Hizbullah'ını terör örgütü ilan etmeye ve grubun askeri ve siyasi kanatlarını birbirinden ayırmamaya çağırdı.

Pompeo, iddialarının devamında Lübnan Hizbullah hareketinin terörist saldırıları planlamaya, askeri teknoloji satın almaya ve Avrupa'da para toplamaya devam ettiğini ileri sürdü. 

ABD Hazine Bakanlığı geçen salı günü, iki eski Lübnan hükümetinin bakanına Hizbullah'la bağlantılı olduğu iddiasıyla yaptırım uyguladığını duyurmuştu. 

ABD ve Siyonist rejim, Lübnan Hizbullahı'nın bölgedeki terörist gruplarla mücadeledeki başarısının ardından Hizbullah üzerindeki baskıyı artırma çabalarına hız verdiler. 

ABD, Hizbullah'ın Lübnan'daki desteğini azaltmak amacıyla, Lübnan bankalarını ve şahsiyetlerini Hizbullah'la irtibatları olduğu iddiası ve asılsız suçlamayla yaptırım listesine koymaktadır. 

Bilindiği gibi Direniş Cephesi'nin kilit bir üyesi olarak Lübnan Hizbullahı, bölgede ABD-Siyonist komploları ve eylemlerine karşı koymada kilit bir rol oynuyor.



Yeni yorum ekle