Iraklı güvenlik uzmanı: IŞİD liderleri ABD üslerinde eğitiliyor

Pa, 13/09/2020 - 17:26

Iraklı bir güvenlik uzmanı, IŞİD liderlerinin ABD askeri üslerinde bulundukları ve eğitildikleri uyarısında bulundu.

Welayet News - El-Malume haber sitesinin bildirdiğine göre, Iraklı güvenlik uzmanı Ali el-Vaili, ABD’nin elinde bulunan IŞİD'li terörist liderlere karşı uyarıda bulundu. Iraklı güvenlik uzmanı, yabancı güçlerin Suriye ve Irak'ta gözaltına aldıklarını iddia ettikleri bu terörist liderleri, iki ülkede terör operasyonları düzenlemeye hazırladıklarını belirtti.

"Önceki güvenlik verileri, Irak ve Suriye'de ABD güçleriyle birlikte çok sayıda teröristin varlığını gösterdi." ifadelerini kullanan Vaili, sözlerine şöyle devam etti:

“Bu gruplar, terörist IŞİD'in üst düzey liderleri tarafından temsil ediliyor. Amerikan askeri üslerindeki hapishanelere girmediler. Bunun yerine yabancı güçler, Irak ve Suriye'de yeniden kaos oluşturmak ve gerektiğinde güvenlik durumunu karıştırmak amacıyla onları yeniden eğitmek ve rehabilite etmek için çalışıyor."

Ali el-Vaili son olarak, ABD’nin IŞİD liderlerini, özellikle Irak Parlamentosu’nun tüm yabancı güçleri uzaklaştırmak için oy kullanmasının ardından, Irak’tan çekilmesi sonrası için eğittiğini ve onları hazırladığını vurguladı.



Yeni yorum ekle