İslam Peygamber’ine (s.a.a) hakaretin amacı, Müslümanların dikkatini BAE ve Siyonist rejim ilişkilerinin normalleşmesinden saptırmaktır

Pa, 13/09/2020 - 00:17

Mahabad Cuma İmamı Abdüsselam İmami, bir Fransız yayın organının Resul-i Ekrem'in (s.a.a) nurani şahsiyetine yönelik hakaretine işaretle, İslam Peygamberi’ne (s.a.a) ve keza Kuran’ı Kerim’e hakaret edenlerin hedefi, Müslümanların dikkatini BAE ve Siyonist rejim arasında ilişkilerin normalleşmesinden saptırmak olduğunu söyledi.

Welayet News - Tasnim Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, bir Fransız yayın organının Resul-i Ekrem'in (s.a.a) nurani şahsiyetine ve keza Kuran’ı Kerim’e yönelik hakaretine değinen Abdüsselam İmami, düşmanlar tarafından Hz. Muhammed’in kudsi şahsiyetine yapılan hakaretin, kamuoyunun dikkatinin İslam dünyasının asli meselelerinden saptırılması için yapıldığını vurguladı.

Mahabad Cuma İmamı, “İslam Peygamberine hakaret edenlerin hedefi, Müslümanların dikkatini BAE ve Siyonist rejim ilişkilerinin normalleşmesinden saptırmaktır. Dolayısıyla düşmanlar, özellikle Batı ve Amerikalılar arada bir  bazı konuları gündeme getirerek milletlerin zihnini İslam dünyasının asli konularından başka gündemlerle meşgul etmek istiyorlar” dedi.

Batılıları saran korkunun İslam’ın her geçen Batılı ülkelerde etkisinin artmasından kaynaklandığını dile getiren Abdusselam İmami, devamla şu ifadelere yer verdi: “Bugün Batılı sömürgeciler ve İslam karşıtları bir çıkmaza girmiş durumda ve İslami değerlere karşı koyacak güçleri bulunmuyor. Onun için bu girişimleriyle Müslümanlar arasında tefrika yaratmak istiyorlar ama yaşanan olay onların boş hayallerinin aksinedir.

Müslümanların kendi istiklalini ve izzetini korumak için düşmana karşı direnmekten başka bir çareleri yoktur. Dolayısıyla izzet, basiret ve direniş mesajı olan Aşura mesajını kendilerinin yol azığı yapacaklardır.

Sömürgeciler sürekli ifade özgürlüğünden söz ediyorlar ama aynı zamanda Kuran’ı Kerim’e ve Resul-i Ekrem’e hakaret ediyorlar. Fransa’nın çirkin cumhurbaşkanı da ‘biz bu girişimi kınamıyoruz ve onu ifade özgürlüğü kapsamında değerlendiriyoruz’ diyor. Kuran’ı Kerim’e ve Resul-i Ekrem’e yönelik hakarete gelince ‘ifade özgürlüğü’ diyorlar ama Holokost’a yönelik kuşku uyandırmayı ise suç sayıyorlar”.

Tags: 


Yeni yorum ekle