Ayetullah Hatemi: BAE'nin Siyonist rejimle ilişkilerinin normalleşmesi İslam dünyasına ihanettir

Ct, 12/09/2020 - 09:00

İran Bilgeler Meclisi başkalık sözcüsü Ayetullah Seyyid Ahmed Hatemei, BAE'nin Siyonist rejimle ilişkileri normalleştirme girişimini İslam dünyasına ve Filistin'e büyük bir ihanet olarak nitelendirdi.

Welayet News - Ayetullah Seyyid Ahmed Hatemi dün yaptığı açıklamada: "BAE hükümeti, Kudüs'teki işgalci rejimle ilişkileri normalleştirerek hem İslam'a hem de Arap dünyasına ve ezilen mazlum Filistin halkının ülkülerine ihanet etti ve bu ihanet kesinlikle bölgenin geri kalanının hafızasında kalacak ve onlar bu yaptıklarından er yada geç pişman olacaklar' dedi.

Ayetullah Hatemi, BAE'nin Siyonist rejimle ilişkilerini alenileştirmesini, İslam dünyasının duyarlılığını ve tepkisini ölçmek için bir sınav olarak nitelendirirken; "Normalleşme İslam dünyasından kararlı ve devrimci bir tepkiyle karşılanırsa, normalleşme çizgisinde olanlar geri çekilecektir." dedi.

Tahran'ın geçici Cuma namazı imamı Hatemi, ABD başkanı Trump'ın BAE ve ırkçı İsrail arasında ilişkilerin normalleştirilme girişimini Amerika'da yapılacak başkanlık seçimlerinde kendi lehine kullanmak amacı taşıdığını söyledi.



Yeni yorum ekle