Arabistan, Mısır, Bahreyn ve BAE İran Karşıtı İddialarını Tekrarladı

Per, 10/09/2020 - 10:51

Arap Dörtlüsü Komite, Arap Birliği oturumu kulisinde, İran İslam Cumhuriyeti aleyhindeki asılsız iddialarını tekrarladı.

Welayet News - Suudi Arabistan, Mısır, Bahreyn ve BAE'nden oluşan sözkonusu Arap Dörtlüsü Komite, Arap Birliği genel sekreteriyle video konferansı aracılığıyla yaptıkları oturumda, İran'ın Arap ülkelerinin içişlerine karıştığı yönündeki her zamanki asılsız iddialarını tekrarlarken, İran'dan Arap ülkelerinin içişlerine karışmasına son vermesini, bölgede ihtilaf çıkarmaya yönelik girişimlerden sakınmasını istedi.

Sözkonusu bu asılsız iddialar, başta Arabistan ve BAE olmak üzere Arap ülkelerinin  Libya ve Yemen dahil bölge ülkelerine yönelik kaos ve çatışma çıkarmaya dayalı aktif olarak çabalarıyla eşzamanda yapılıyor.

Sözkonusu Arap Dörtlüsü Komite, oturum sonunda yayınladığı bildiride, uluslararası toplumdan  İran'ın bölgede istikrarsızlığa neden olan faaliyetlerini önlemek için kararlı tutum sergilemelerini istedi. 

Bilindiği gibi sözkonusu ülkeler halihazırda  başta ABD olmak üzere terör rejimi İsrail'le birlikte bölge halklarının kanlarını akıtma ve aldıkları onlarca milyar dolarlık silahlarla müslüman halkların kanını akıtmakta ve aynı zamanda bu silaha ödedikleri milyarlarca dolarla da, İslam düşmanı, dünya emperyalistlerinin  silah fabrikalarının çarklarının dönmesine neden olmaktalar. 



Yeni yorum ekle