İşgalcilerin Mescid-i Aksa’da hiçbir hakları yoktur

Per, 10/09/2020 - 08:07

İslami Hareket Hamas'ın Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, Kudüs’ün sürekli Filistin’in Siyonist düşmanla çatışmasının ana başlığı olduğunu vurgulayarak, İslam ümmetinin Mescid-i Aksa’daki hakkından ödün vermeyeceklerini söyledi.

Welayet News - İslami Hareket Hamas'ın Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, Beyrut’taki Uluslararası Kudüs Enstitüsü’nden bir heyet için verdiği resepsiyonda, Kudüs’ün her zaman Filistinlilerin Siyonist düşmanla çatışmasının başlığı olduğunu ve öyle de kalacağını belirtti.
Heniyye, işgal altındaki Kudüs’ü  savunmak için İslam ümmetinin çabalarını birleştirmesi gerektiğinin altını çizerek, İslam ümmetinin başta Mescid-i Aksa olmak üzere Filistin’deki İslami kutsallar üzerindeki hakkına bağlı olduklarını ifade etti.
Hamas Siyasi Büro Başkanı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Mescid-i Aksa sadece Arap ve İslam ümmetine aittir. İşgalci İsrail rejiminin Mescid-i Aksa’nın hiçbir bölümünde; ne altında ne de üstünde bir hakkı yoktur ve topraklarımızın bir karışından da ödün vermeyiz”.
İsmail Heniyye, Uluslararası Kudüs Enstitüsü’nün kutsalları savunma ve Filistin’le Kudüs’ün önündeki sorunlara karşı bir Arap-İslam gücünü oluşturmadaki rolünü takdir etti.
Hamas Siyasi Büro Başkanı, Ramallah ve Beyrut’taki Filistinli grupların genel sekreterlerinin konferansına ilişkin olarak ise, Filistinli grupların kendi aralarında ilişkilerinin yeni bir merhalesine geçme çabası içinde olduklarını ve Hamas’ın Filistinli gruplar arasında barışın gerçekleşmesi ve yüzyıl anlaşması, normalleşme ve ilhak planı karşısında birliğin sağlanması için kararlı olduğunu mezkur heyete iletti.
Uluslararası Kudüs Heyeti de Heniyye’nin Beyrut ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bu tarihi görüşmenin Filistin davasının çıkarları doğrultusunda Filistinlilerin ve de Arapların tutumlarını birleştirdiğini kaydetti.  

 



Yeni yorum ekle