Hamas: BAE Bölgedeki Kötülüğe Kapıyı Açtı

Sa, 08/09/2020 - 15:59

Hamas siyasi bürosunun bir üyesi, BAE ile Siyonist rejim arasındaki anlaşmanın, Arap ülkelerinin Filistin meselesindeki birliğini bozmak için bölgede kötülüğe kapı açtığını söyledi.

Welayet News - Hamas siyasi bürosunun bir üyesi olan Musa Ebu Marzuk, BAE ile Siyonist rejim arasındaki uzlaşmaya değinerek, Arap-İsrail çatışmasını İsrail-Filistin çatışmasına indirgemek için ABD ile birlikte çalışıldığını belirtti. 

Musa Ebu Marzuk, Anadolu Haber Ajansı'na verdiği demeçte, BAE ile İsrail arasındaki uzlaşma anlaşmasının Arap devletlerinin Filistin konusundaki kararlarına aykırı olarak bölgede kötülüğe kapı açtığını ve BAE'nin Arap görüşmelerinin kararlarına karşı olduğunu söyledi.

Hamas yetkilisi, yaptığı açıklamanın devamında, "BAE, uzlaşma sürecinde özel bir ağırlığı olmayan bazı ülkeleri kendisiyle birlikte getirebilir. Ancak bu ülkeler ve BAE'nin İsrail ile çatışma süreci üzerinde hiçbir etkisi yok ve Suriye, Mısır, Ürdün ve Suudi Arabistan gibi gerekli araçlara sahip değiller." dedi.

Geçtiğimiz günlerde Hamas siyasi bürosunun bir başka üyesi olan Mahmud el-Zahar, Kuran metnine göre İsrail düşmanı ile ilişkilerini normalleştirenlerin "Yahudi" olduğunu ve İslam'ın dışına çıktığını söylemişti.

BAE hükümeti ve İsrail rejimi 13 Ağustos'ta kapsamlı ilişkileri normalleştirmeyi kabul ettiklerini duyurdular.



Yeni yorum ekle