Irak Nüceba hareketi: Suudi Arabistan Irak'a darbe indirme hedefinde

Sa, 08/09/2020 - 07:25

Irak İslami direniş hareketi sözcüsü Nasır eş'Şimri, ülkenin geçmişte yaşadığı sorunlar ile mevcut sorunlar Arabistan'ın komploları sonucu olduğunu söyledi.

Welayet NewsFars Haber Ajansı'na göre, Nasır el'Şimri,  dün yaptığı açıklamada,  Suudi Arabistan'ın Irak'ı mezhep ve tekfir savaş alanına dönüştürerek ve Irak ile komşu ülkeler arasında düşmanlık yaratarak ve nihayet Irak'ın gelişmesini ve ilerlemesini engelleyerek Irak'a darbe indirmeye çalıştığını söyledi.

Irak El-Nüceba hareketi sözcüsü, Fars Körfezi boyunca uzanan Arap rejimlerinin Irak'ı boykot etme ve kuşatma ve de ABD'nin Irak'ı işgalinin önünü açma konusunda her zaman rol oynadığını vurguladı.

el'Şimri, Irak'taki ABD liderliğindeki koalisyonda Suudi güçlerinin varlığına da değinerek, Nüceba hareketi olarak bu güçlere karşı pozisyonunun Irak'ın ABD ordusuna karşı tutumuyla aynı olduğunu ve bu yabancı güçlerin Irak'ı işgal etmeye devam ettikçe direnişin silahlarını kullanmaya devam edeceklerini söyledi. .

Sözcü, ABD'nin hem ülkeleri yağmalamak hem de direniş ülkelerini hedef almak için bölgedeki hakimiyetini güçlendirmeye çalıştığını, direniş eksenini kırarak Irak'ı Amerika, Suudi ve Siyonist İsrail eksenine getirmeye çalıştığını söyledi.

Şimri, ABD, Siyonist rejim İsrail'in güvenliğini sağlamak ve bu konuda bölgedeki tüm ülkeleri zayıflatmak için başta şu anki olmak üzere Irak'ın önceki hükümetlerine baskı yaptığını hatırlattı.



Yeni yorum ekle