ABD ve Avrupa ülkeleri uyuşturucu madde kaçakçılarının hamisidirler

Pt, 07/09/2020 - 06:59

İran İslam Cumhuriyeti yargı başkanı Seyyid İbrahim Reisi, dün yaptığı açıklamada, '' İran, Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa ülkelerinin uyuşturucu kaçakçılarını desteklediğini ispatlayan gizli bilgilere sahip' dedi.

Welayet News - İRNA'ya göre, Tahran'da düzenlenen uyuşturucu madde ile mücadele toplantısında konuşan Reisi, Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa ülkelerinin uyuşturucu kaçakçılarına destek verdiğini belirterek, bölgedeki bazı ülkelerin de uyuşturucuların transit ve dağıtımından gelir elde ettiğini sözlerine ekledi.

İran İslam Cumhuriyeti yargı başkanı Afganistan'da uyuşturucu üretimi ve haşhaş ekimindeki artışa işaret ederek, "Afganistan'da uyuşturucu üretimi ve haşhaş ekimindeki artış Amerikan desteği altında gerçekleşti" dedi.

Reisi, "Bölgedeki ABD gemileri uyuşturucu kaçakçılığı çetelerinin üzerinde adeta güvenlik şemsiyesidir' dedi.

İran İslam Cumhuriyeti Yargı Gücü Başkanı, İran'ın narkotikle mücadelesine atıfta bulunarak, uluslararası kuruluşların, narkotikle ciddi ve etkili mücadelesinden dolayı İran İslam Cumhuriyeti'ne 8 madalya verildiğini ve İslam Cumhuriyeti'ne onlarca kez teşekkür ettiğini hatırlatarak, ''ancak bu teşekkür ve destek sadece sözden ibarettir ve pratikte hiçbir şey olmaz' dedi.

İran dünyada uyuşturucu kaçakçılığına karşı mücadelede en ön cephede olan bir ülke olarak bu zamana kadar en az 3000 bin güvenlik görevlisini şehit vermiştir.



Yeni yorum ekle