ABD Sudan'a Siyonist İsrail'le ilişkileri normalleştirmeyi dayatıyor

Pa, 06/09/2020 - 09:48

Sudan dışişleri bakanı Ömer Qamereddin, ABD'nin Sudan'ı terör listesinden çıkarmak için Sudan'ın terör rejimi İsrail ile ilişkileri normalleştirmesi gerektiği tehdidinde bulunduğunu ifşa etti.

Welayet News - Sudan dışişleri bakanı, et'Teyyar gazetesine verdiği demeçte, ABD dışişleri bakanının Sudan'a yaptığı son ziyarette asıl gündeminin de, Sudan'ın terör listesinden çıkarılması için siyonist İsrail ile ilişkileri normalleştirmesi gerektiği dayatmasını gündeme getirdiğini söyledi.

Bu arada Sudan Başbakanı Abdullah Hamduk, sözkonusu görüşmelerde ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'ya geçiş hükümetinin ırkçı İsrail'le ilişkileri normalleştirme yetkisine sahip olmadığını söyledi.

Hükümet Sözcüsü Faysal Muhammed Salih'in yaptığı açıklamaya göre, Hamduk ve Pompeo, iki ülke arasındaki ikili ilişkileri ve ABD hükümetinin geçiş dönemine verdiği desteği tartıştı.

Başbakan Hamduk, Pompeo'ya Sudan'ın ABD'nin teröre destek veren ülkeler listesinden çıkarılması ile İsrail'le ilişkilerin normalleşmesi konusunun ayrı kabul edilmesi gerektiğini aktardı.

Hamduk ayrıca, Sudan'daki geçiş hükümetinin ülkede barış ve istikrarı sağlamak için özel bir gündeme sahip geniş bir koalisyon tarafından yönetildiğini ve hükümetin bu görevlerin ötesinde İsrail ile normalleşmeye karar verme yetkisinin olmadığını dile getirdi.



Yeni yorum ekle