Heniyye: Sabra ve Şatilla şehitlerinin intikamı ancak Siyonist proje yok edilerek alınır

Ct, 05/09/2020 - 09:14

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, Filistin direnişinin Sabra ve Şatilla katliamı şehitlerinin intikamını ancak Filistin topraklarındaki Siyonist projeyi yok etmekle alabileceğini söyledi.

Welayet News - Hamas'ın resmi internet sitesinde yayınlanan video görüntüsüne göre Heniyye, Lübnan'ın başkenti Beyrut'taki Sabra ve Şatilla Katliamı Şehitler Mezarlığı'nı ziyaret etti.

Heniyye, mezarlıkta yaptığı konuşmada, ırkçı İsrail'e hitaben, "Bu kanlar, tüfekler ve füzeler, siz Filistin topraklarından ayrılıncaya kadar sizi takip edecek ve kovalayacaktır. Bu iğrenç katliamda Filistin kanıyla Lübnan kanı birbirine karıştı." ifadelerini kullandı. Şehitlerin kanının Filistin halkının ve Lübnan'ın büyüklüğüne şahitlik yapmaya ve işgalcilerin peşini bırakmayan bir lanet olmaya devam edeceğini kaydeden Heniyye, sözlerine şöyle devam etti:

"Siyonist İsrail, ne komşumuz, ne dostumuz ne de müttefikimizdir. Irkçı İsrail düşmandır ve bu kanlar gözümüzün önünde durdukça da düşman olarak kalacaktır."

Heniyye, "Filistin direnişi, Sabra ve Şatilla katliamı şehitlerinin intikamını ancak Filistin topraklarındaki Siyonist projeyi yok etmekle almış olur." diye konuştu.

Bilindiği gibi Lübnanlı Hristiyan Ketaib Partisi lideri Beşir Cemayel'in cumhurbaşkanı seçilmesinden kısa süre sonra uğradığı suikast sonucu hayatını kaybetmesini gerekçe gösteren Hristiyan Falanjist milisler, 16 Eylül 1982'de ırkçı İsrail ordusunun gözetiminde Sabra ve Şatilla mülteci kamplarına saldırı başlattı. İsrail'in dönemin Savaş Bakanı Ariel Şaron'un yönettiği üç gün süren saldırılarda, 3 binden fazla savunmasız Filistinli mülteci katledildi. Çoğunluğu yaşlı, kadın ve çocuklardan oluşan Filistinli mülteciler, milislerin kullandığı ağır silah ve bombaların yanı sıra balta ve kesici aletlerle vahşice öldürüldü. Katliamın ardından Birleşmiş Milletler 16 Aralık 1982'de yaşananları kınayarak "bunun bir soykırım olduğunu" ilan emişti. Ancak hala katliama dair hiçbir yargılama ve ceza işlemi gerçekleşmedi.



Yeni yorum ekle