ABD'nin zorbalığına teslim olmak ABD'nin iştahını daha da kabartıyor

Per, 03/09/2020 - 07:10

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, ABD'nin Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin iki üst düzey yetkilisine yaptırım kararı almasını şiddetle eleştirdi.

Welayet News - Zarif, ABD'nin Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin iki üst düzey yetkilisine yaptırım uygulama girişimini kınarken, ABD rejiminin zorbalığına teslim olmanın, bu baskıcı rejimin yalnızca bireyleri ve kurumları cezalandırma iştahını artıracağını belirtti. Zarif, bu bitmeyen çılgınlığı durdurmanın tek yolunun ABD'nin zorba isteklerine karşı gelmek olduğunu söyledi.

ABD Hazine Bakanlığı Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Uluslararası Ceza Mahkemesi başsavcısı Fatou Bensouda ile mahkemenin Yargı İlişkileri ve İşbirliği Dairesi başkanı Phakiso Mochochoko'yu ABD yaptırım listesine eklediğini duyurdu.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo da iki uluslararası yetkiliyi destekleyen kişilerin de cezalandırılacakları yönünde tehdit etti. Pompeo, Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin ABD güçlerini soruşturma çabalarına dahil olanların da vize kısıtlamalarına tabi olacağını söyledi.

Haziran ayının başlarında, ABD Başkanı Donald Trump, Afganistan'daki ABD askeri güçlerinin işledikleri suçları inceleyecek olan Uluslararası Ceza Mahkemesi yetkililerine yaptırım uygulanması talimatı verdi. Amerika Birleşik Devletleri, Washington'dan izin alınmadan Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin soruşturmasına karşı çıkıyor.

Tags: 


Yeni yorum ekle