Zarif: Normalleşen bir şey var, o da Siyonistler'in Filistinliler'in ensesine diz basmasıdır

Çar, 02/09/2020 - 17:21

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, BAE'nin Siyonist rejim ile ilişkilerini normalleştirmesine işaretle, normalleşen tek şeyin, Siyonistler'in Filistinliler'in ensesine diz bastırması olduğunu kaydetti.

Welayet News - Bakan Zarif bugün twitter hesabı üzerinden, bir Siyonist askerin Filistinli bir kişinin ensesine diz bastırmasını gösteren videoyu yeniden yayınlayarak, şöyle yazdı: "İsrail ile normalleşmek? İşte normalleşen tek şey (siyonistler'in Filistinlilerin ensesine diz bastırması) budur ." Öte yandan Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, gazetecilere yaptığı açıklamada, 'Trump rejimi ile Siyonistlerin İran'a karşı ekonomik, siyasi ve güvenlik baskılarını var güçleriyle artırdığı bu koşullarda Ben ve Dışişleri Bakanlığı ile İran'ın yurt dışındaki temsilciliklerinde çalışan meslektaşlarımız, gece gündüz demeden Trump rejimi ve Siyonistlerin çabalarını boşa çıkarmak için tüm zamanımızı ayırmış durumdayız' diye konuştu.

Zarif konuşmasını şöyle sürdürdü: 'Ben ve Dışişleri Bakanlığı'ndaki meslektaşlarımız, ülkemizin bayrağının İran'ın dünya genelindeki büyükelçilik ve tesmciliklerin dalgalanması için hiçbir adımı atmaktan çekinmedik. Ayrıca BM Güvenlik Konseyi'nde aktif bir diplomasiyi devreye sokararak ABD ve kuyruğunda gidenlerin gözüne bir diken gibi batmaktayız. Güvenlik Konseyi'nde eşi görülmemiş 3 diplomatik başarı, Dışişleri Bakanlığı'nın geçen birkaç hafta içerisinde İran halkına sunduğu küçük hediyelerdir. Bu zorlu yolda uygun araçların gerekmesine rağmen hiçbir çabayı göstermekten geri durmayız ve ulusal çıkarlarımızı temin etmek için elimizden geleni yapacağız.'



Yeni yorum ekle