Siyonist Analist: Bin Selman, BAE-İsrail Anlaşmasının Ana Ortağıdır

Çar, 02/09/2020 - 17:13

Suudi veliaht prensin Abu Dabi-Tel Aviv anlaşmasındaki rolü üzerine Siyonist bir analist, Suudi prensin anlaşmada başından beri çok önemli bir rol oynadığını belirtti.

Welayet News - BAE, yakın zamanda Siyonist rejimle ilişkilerin normalleşmesi konusunda bir anlaşmaya vardı ve BAE, bu adımı ile kınama dalgasıyla karşı karşıya kaldı. Yedioth Aharonot gazetesinde Ortadoğu analisti olan Semdar Yabri, ilişkilerin normalleşmesinde Suudi veliaht prensi Muhammed bin Selman'ın "ana ortak" olduğunu yazdı.

Yabri, "İsrail ile BAE arasındaki barış anlaşması gerçek bir tarihi operasyondur... Bunun aslı ekonomik barış ile kültür ve turizm alanlarında işbirliğidir." dedi. El-Meyadin haber ağının aktardığına göre Siyonist analist, anlaşmanın sırrının ve önemli kısmının "İran'a karşı bilgi alışverişi ve güvenlik işbirliği alanları" olduğunu söyledi.

Analiste göre Suudi veliaht prensi, "ilişkilerin en başından itibaren normalleşmesini koordine etmede gizlice kilit bir ortak" oldu. Siyonist analist, Bin Selman'ın ABD Başkanı Donald Trump'ın damadı ve danışmanı Jared Kushner ve Muhammed bin Zayid ile olan iyi ilişkilerinin, anlaşmayı ilerletmek için son günlerde taraflara daha fazla baskı uyguladığını da sözlerine ekledi.



Yeni yorum ekle