Sanaa: Yemen'deki İnsani Durum Birleşmiş Milletler İçin Utanç Vericidir

Çar, 02/09/2020 - 16:47

Yemenli yetkililer, Yemen'deki BM sağlık sektörü programlarının çoğunun kapatıldığını belirterek, BM'nin Suudi koalisyonuyla Yemen halkının acılarını şiddetlendirmek için işbirliği yaptığını belirtti.

Welayet News - Yemenli yetkililer, Yemen'de devam eden kuşatma ve Suudi koalisyonu tarafından yakıta el konulması sonucunda Yemen'deki kötüleşen insani duruma Birleşmiş Milletlerin kayıtsız kalmasını eleştirdi. Yemen Sağlık Bakanlığı sözcüsü Yusuf el-Haziri el-Mesire haber ajansına verdiği demeçte, "Yemen'deki BM'ye bağlı kurumların eylemleri saldırgan güçlerin iradesine teslim olmanın ve onların yanında olmanın bir işaretidir." diye belirtti. Yusuf el-Haziri, "Birleşmiş Milletler'in Yemen'de 41 ana programı var, fakat bunların sadece biri tam olarak uygulandı." dedi.

El-Haziri, Yemen'deki binlerce sağlık merkezinin kapanmanın eşiğinde olduğunu belirterek, BM sağlık programlarının yüzde 50 ila 80'inin azaltıldığını veya tamamen kapatıldığını söyledi. Yemenli yetkili, "Yemen'deki insani durum, Birleşmiş Milletler'in alnında kara bir lekedir." dedi. Yemen Petrol Şirketi sözcüsü Asam el-Mütevekkil de BM'nin Yemen elçisini Yemen'deki sorunun bir parçası olarak niteleyerek, onun diğer tarafın sözcüsü olduğunu belirtti.

Asam el-Mütevekkil, "Yemen sağlık sektörünün elektrik arzı kesilirse çocuklar başta olmak üzere binlerce hasta ölecek." dedi. Yemen Petrol Şirketi sözcüsü, "Saldırganlar, milletin acı çekmesi pahasına siyasi başarı elde etmeye çalışıyorlar." dedi. Yemen Petrol Şirketi geçtiğimiz gün, Suudi koalisyonunun yakıt taşıyan gemilere el koymaya devam etmesiyle, el-Hudeyde limanındaki yakıt rezervlerinin tükendiğini ve Yemen'de insani felaket riskini daha da artırdığını duyurdu.

Tags: 


Yeni yorum ekle