Bugün İmam Zeynel Abidin (a.s)'ın şehadet yıldönümü

Sa, 01/09/2020 - 07:01

Bugün hk 12 Muharrem 1442, miladi 1 Eylül 2020, ehlibeyt imamların 4.sü Seccad olarak bilinen İmam Zeynülabidin'in -as- şehadet yıldönümüdür.

Welayet News - Resulullah'ın -saa- torunlarından ve İmam Hüseyin'in -as- oğlu olan İmam Seccad, hk 38 yılında Medine kentinde dünyaya geldi ve ehlibeytin zor günler yaşadığı dönemde hayatını sürdürdü. Kerbela kıyamında hasta olan İmam Seccad -as-, kıyamın mirasçısı olarak babasının yolunu ve kıyamın önem ve içeriğini duyurmak için önemli çalışmalarda bulundu.

Ehlibeytin 4. İmamı, İslami kültür ve medeniyetin kurulması ayrıca gerçek Kur'an-i tealimin yayılması için çalıştı ve kendine has aydınlığı ile Müslüman bilginler yetiştirmekle Kur'an-i Kerim ve Resulullah'ın -saa- sünnetini korumaya çalıştı.

İmam Seccad -as- seçkin insanları toplayarak onları dini öğretilerle yetiştirdi, öyle ki tarihi belgelere göre o hazretin seçkin öğrencilerinin en az 170 kişi olduğu ifade ediliyor. O hazretin Müslümanlar için geride bıraktığı en değerli miraslarından bir diğeri ise Sahifeyi Seccadiye dua kitabıdır.

Bu kitap dua içerikli olmasına ilaveten bir çok İslami ve irfani maarif ve İslami ilimlerin gerçeğini, şer'i ahkam ve kurallar, hassas siyasi, sosyal, terbiyevi ve ahlaki konuları kapsıyor. Kur’an ve Ehl-i Beyt Mektebi ve onun yayın organı olan Welayet News olarak İmam Seccad'ın -as- şehadeti nedeni ile tüm İslam dünyasına başsağlığı diliyoruz.



Yeni yorum ekle