Nifak Cephesinin Lideri Suudi Arabistan ile BAE'nin Yanında Durmayacağız

Pt, 31/08/2020 - 07:17

Yemen Ensarullah hareketi genel sekreteri, Suudi Arabistan ve BAE'nin nifak kampının liderleri olduğunu söyledi.

Welayet News - El'Mesire kanalına göre, Yemen Ensarullah hareketinin genel sekreteri Seyyid Abdul Melik El-Husi, dün Hüseyni (S) Aşura vesilesiyle yaptığı konuşmada, "Yemen halkının düşmanlarının nifak kampına katılmaya niyeti yok'' dedi. Ensarullah Genel Sekreteri, Yemen'in işgalcileri ve saldırganlarıyla ve evdeki saldırganlarla çatışmayı ilkeli bir tutum olarak nitelendirdi ve bunun İslami öğretilerden kaynaklandığını belirterek Yemen halkının her koşulda vatanını savunmaya devam edeceğini bildirdi.

Ensarullah lideri,Filistin meselesi hakkında da "İslam dünyasındaki meselelerle ilgili tavrımız oldukça nettir. Filistin meselesi hakkındaki tutumumuz da çok açık. Filistin davasını destekliyor, işgalci Siyonist düşmanı İslam Ümmetinin düşmanı olarak görüyoruz." açıklamasını yaptı. Abdul Melik el- Husi, Amerika'nın bölgedeki baskıcı politikasını kınayarak, şunları kaydetti: "Lübnan, Suriye, Irak ve Bahreyn dahil olmak üzere tüm Müslüman halkları ile dayanışma içerisindeyiz "

Irkçı İsrail-BAE arasında sağlanan normalleşme anlaşmasına ilişkin Yemen Ensarullah Hareketi Lideri, "Siyonist düşmanla herhangi bir münasebet kurulmasını kınıyoruz. Bunun din ve şeriat açısından da haram olduğuna inanıyoruz." şeklinde konuştu. Bu arada binlerce Yemenli, Sana'da Aşura merasimlerine katıldı. Yemenliler, önceki yıllarda olduğu gibi, "Heyhat minel zille' sloganı atan pankartlar açtılar. Yemenliler, saldırganlara direnmeye devam etme kararlılıklarında Aşura'dan ilham aldıklarını da belirtti.



Yeni yorum ekle