Berlin’de koronavirüs tedbirleri 30 binden fazla kişi tarafından protesto edildi

Pa, 30/08/2020 - 09:31

Almanya’nın başkenti Berlin’de koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında alınan tedbirler 30 binden fazla kişi tarafından protesto edildi.

Welayet News - Koronavirüs salgını Avrupa’da etkisini yeniden arttırmaya başlarken, birçok ülke tedbirleri geri getirmeye başladı. Almanya’nın başkenti Berlin’deki Zafer Anıtı ve Brandenburg Kapısı’nın arasındaki bölgede toplanan 30 binden fazla kişi hükümetin salgın nedeni ile aldığı önlemleri protesto etti.

Berlin’deki koronavirüs tedbirleri karşıtı eylem, salgınla mücadeleyi sekteye uğratacağı gerekçesiyle geçen hafta yasaklanırken, Yüksek İdari Mahkemesi, eylemcilerin yaptıkları itirazları haklı bularak bu kez mitinge onay verdi. 1 Ağustos tarihinde yapılan korona karşıtı eylem maske ve sosyal mesafe kuralına uyulmadığı gerekçesiyle yarıda kesilmiş ve iptal edilmişti. Bu mitingde ise maske kuralına uyulmasa da sosyal mesafe kuralına dikkat edildiği görüldü. Stutgart merkezli “Querdenken 711” inisiyatifinin organize ettiği mitingde katılımın beklenenden çok fazla olması nedeniyle, eylemciler sosyal mesafe kuralına uymak adına geniş bir alana yayıldı.



Yeni yorum ekle