Rusya: ABD'nin İran'a Yaptırımları Geri Getirme Çabası Kabul Edilemez

Cu, 28/08/2020 - 16:16

Rusya'nın Viyana'daki uluslararası kuruluşlar nezdindeki daimi temsilcisi Mihail Ulyanov, BM Güvenlik Konseyi üyelerinin çoğunun kabul etmemesine rağmen Amerika'nın İran'a yönelik yaptırımları geri getirme isteği ve çabalarının kabul edilemez olduğunu söyledi.

Welayet News - Fars Haber Ajansı'na göre, Ulyanov, Twitter'da ABD'nin İran'a yönelik yaptırımların kaldırılması konusundaki ısrarını eleştirerek, "BM Güvenlik Konseyi üyelerinin büyük çoğunluğu, ABD'nin İran'a yönelik yaptırımların geri dönüş mekanizmasını kilitlemeye yönelik çabalarını etkisiz buluyor." dedi.

Nükleer anlaşmadan çekilen Amerika'nın haksız ve kanunsuz bir şekilde Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde İran'a yönelik silah yaptırımının uzatılmasına dair bildiri taslağının Güvenlik Konseyi üyeleri tarafından reddedilmesinden sonra Amerika, son olarak İran'a karşı 'Tetik Mekanizması'nı hayata geçireceği uyarısında bulunmuştu.

Amerika'nın bu girişimine de başta Rusya ve Çin olmak üzere Güvenlik Konseyinin büyük ekseriyeti ve hatta ABD'nin yakın müttefiki Avrupa ülkeleri bile karşı çıkıyor.



Yeni yorum ekle