Aşura Günü Saldırıya Hazırlanan Teröristler Yakalandı

Cu, 28/08/2020 - 15:57

Afganistan İçişleri Bakanlığı yetkilileri, Kabil'de, Aşura gününde matem merasimi düzenleyenlere saldırmayı planlayan bir terörist grubun tutuklandığını duyurdu.

Welayet News - Afganistan İçişleri Bakanlığı şu açıklamalarda bulundu: ‘Özel polis güçleri, Kabil'de Hz Hüseyin’in şehadetinden dolayı matem merasimi yapanlara saldırı düzenlemeye çalışan bir terörist grubu tutukladı.’ Bakanlığın açıklamasına göre, bu şahısları gözaltına alma operasyonu dün gece Kabil'in beşinci bölgesinde gerçekleşti. Tutuklanan 9 kişi arasında bir kadın da bulunuyor.

Afganistan İçişleri Bakanlığı'nın açıklamasına göre, bu kişiler Kote Sangi bölgesinde Hz. Hüseyin için matem merasimi düzenleyenlere bir terör saldırısı planladılar. Polis, bu kişilerin yanında iki intihar yeleği ve altı bomba ele geçirdi. Afganistan İçişleri Bakanlığı, özel polis güçlerinin Kabil'in 12. güvenlik bölgesinde beş kişilik terörist bir grubu tutukladığını duyurdu.

Bu bakanlık, Aşura gününü anma merasimleri için katı güvenlik önlemleri alındığını ve teröristlerin bu merasimleri bozmasına izin verilmeyeceğini söyledi. Bu arada Kabil'de Muharrem ayı münasebetiyle yas ve matem törenleri devam ediyor. Afganistan İçişleri Bakanlığı, daha önce, bu merasimlerde güvenliği sağlamaya tamamen hazır olduklarını açıklamıştı.



Yeni yorum ekle