Nijerya’da İmam Mehdi (af) Mescidi Polis Tarafından Tamamen Kuşatıldı

Per, 27/08/2020 - 16:24

Yetkili kaynaklar, Nijerya'nın Sokota eyaletindeki İmam Mehdi (af) Mescidinin Nijerya polisi tarafından tamamen kuşatıldığını bildirdi.

Welayet News - Görgü tanıkları, Çarşamba günü Nijerya'nın Sokoto eyaletinde yerel saatle 9'da, İmam Mehdi (af) Mescidinin etrafının tamamen silahlı polis güçleri taşıyan 12 kamyonla kuşatıldığını söyledi. Yetkili kaynaklar konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Kuzey eyaletlerinin beş valisinden birinin, Nijerya'daki Şiilere soykırım yapmak için Suudi rejimi tarafından görevlendirildiğinin bilindiğini söyledi.

Bu bölgede bulananlardan biri bu konuda şunları söyledi: ‘Bu mescidin kuşatılmasının amacı nedir? Dünya sizi izliyor.’ Öte yandan 2015 yılında Zaria’da yaşanan facianın ardından, Şeyh Zakzaki taraftarları çeşitli zaman aralıklarıyla barışçıl protestolar düzenleyerek Şeyh Zakzaki ve eşinin serbest bırakılmasını talep ettiler ve ediyorlar.

2015 yılında Nijerya ordusu, Sahib Zaman Mescidinde yas merasimi düzenleyenlere saldırdı ve bu merasime katılan yaklaşık iki bin kişiyi öldürdü ve Şeyh Zakzaki ve eşini yaraladıktan sonra, Şeyh Zakzaki’yi bilinmeyen bir yere nakletti. Nijerya ordusunun Bakiyatullah Mescidine saldırısının ardından Şeyh İbrahim Zakzaki ağır yaralandı ve yaralarının ağırlığından dolayı bir gözünü tamamen kaybetti, diğer gözü de körlüğün eşiğindedir.



Yeni yorum ekle