ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi Jeffrey, Türkiye'ye gitti

Çar, 26/08/2020 - 22:57

ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey ve beraberindeki heyet, resmi temaslarda bulunmak üzere Ankara'ya gitti.

Welayet News - Jeffrey ve heyetini Ankara'ya getiren uçak, 19.00'da Esenboğa Havalimanı'na indi. Jeffrey'e Kıdemli Danışmanı Rich Outzen de eşlik etti. Burada basın mensuplarına açıklama yapan Jeffrey, Ankara'ya Cenevre'den geldiğini belirterek, Suriye meselesiyle ilgili heyecan verici gelişmelerin olduğunu dile getirdi.

Jeffrey, Suriye Anayasa Komitesi toplantılarının 3'üncü turuna Cenevre'de başlandığını hatırlatarak, "İyi bir başlangıçtı. Türkiye'nin tüm Anayasa Komitesi üyelerini, özellikle de muhalefeti teşvik etmesi çok yardımcı oldu." değerlendirmesinde bulundu.

Şu anda birkaç Komite üyesinin, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testinin sonuçlarının beklendiğini aktaran Jeffrey, "Ancak Anayasa Komitesinin siyasi yolda ilerlemeye devam edeceği ve gerçekten ilerlemeyi bırakmayacağı konusunda çok çok umutluyuz" dedi.

Jeffrey, Suriye'deki duruma ilişkin ise şunları söyledi:

"Bu çatışmanın askeri safhasının sona ermesi gerekiyor. Rejim tarafından kazanılacak daha fazla zemin yok. Rejimin, müzakere masasına dönmesi ve uluslararası toplumun geri kalanıyla ilgilenmesi gerekiyor. Bu bizim önceliğimiz. Bugün ve yarın, Türk yetkililerle de bu konu hakkında konuşacağız." 



Yeni yorum ekle