El-Kazimi: Kudüs'ü Filistin'in Başkenti Yapmak, Filistin Halkının Hakkıdır

Çar, 26/08/2020 - 13:27

Irak Başbakanı el-Kazimi, Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah el-Sisi ve Ürdün Kralı II. Abdullah ile üçlü bir görüşmede, "Ortak konularda sağlam duruşun altını çiziyorum. Bölgemizin yeni savaşlara ve çatışmalara ihtiyacı yok." açıklamasında bulundu.

Welayet News -  Irak Başbakanı, yaptığı açıklamanın devamında, "Irak, bölgede istikrarı ve barışı vurguluyor ve bu, bölgesel düzeyde aktif taraflar arasındaki diyalogla mümkündür." dedi. Mustafa el-Kazimi yaptığı açıklamada, "Irak tüm komşularıyla dengeli bir ilişki kurmaya kararlıdır ve egemenliğini, güvenliğini ve istikrarını desteklemekte ısrar etmektedir." diye belirtti.

El-Kazimi, Irak'ın karşılıklı saygı ve içişlerine karışmama temelinde kardeşleriyle ve dostlarıyla etkileşim halinde olduğunu ifade etti. Irak Başbakanı, ülkesinin Filistin davasını desteklediğini vurgulayarak, Filistin halkının ülkelerinin başkentini Kudüs olarak belirleme haklarının olduğunu belirtti.

Irak Başbakanı, "Terörizmi ortadan kaldırmak ve bölgesel ve uluslararası kapsamlı bir işbirliği yoluyla üstesinden gelmek ve terörizmi ekonomik ve silahlarla destekleyenlerle mücadele etmek için kolektif iradenin önemini vurguluyoruz." dedi. Mustafa el-Kazimi, son olarak, "IŞİD ile mücadelede Irak'ın zaferi göz önüne alındığında teröristlere karşı mücadelenin tamamlanması zaruridir." açıklamasında bulundu.



Yeni yorum ekle