Suriye Dışişleri Bakanlığı: Türkiye suyu siyasi suistimal olarak kullanıyor

Sa, 25/08/2020 - 06:44

Suriye Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada Türkiye'nin Haseke vilayeti ve çevresi halkının içme suyunu kesmesini kınarken, Türkiye'nin halkın içme suyunu, siyasi olarak kötüye kullandığını vurguladı.

Welayet News - Suriye Resmi Haber Ajansı'na (SANA) göre, Suriye Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada, ABD hükümetinin yardımıyla Türk rejimi ve çetelerinin uluslararası hukuka aykırı olarak kadınlar, çocuklar ve yaşlılar da dahil olmak üzere Suriyeli sivillere karşı suyu silah olarak kullandığını bildirdi.

Suriye Dışişleri Bakanlığı, suyun bir savaş aracı olarak kullanılmasının korkunç insani sonuçları olacağı konusunda uyarıda bulundu.

Suriye Dışişleri Bakanlığı ayrıca Birleşmiş Milletleri, özellikle BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi'ni ve AB üye devletlerini sorumlu davranmaya çağırdı.

Türkiye ve kontrolündeki teröristler, Suriye'nin kuzeydoğusundaki Haseke halkının içme suyunu iki hafta önce kesti. Türkiye'nin bu eylemi sonucunda Haseke ve çevresinde bir buçuk milyondan fazla Suriyeli içme suyu sıkıntısı ile karşı karşıya kaldı. Bu arada Suriye, dünyadaki çoğu ülkeler  gibi  korona salgınıyla karşı karşıya bulunmaktadır.



Yeni yorum ekle