WP: Trump Kaşıkçı Cinayetinin Üstünü Örtüyor

Pa, 23/08/2020 - 15:26

ABD medyasından Washington Post gazetesi. ABD başkanı Trump'ın Suudi rejimine destekleri doğrultusunda Bin Selman'ın Kaşıkçı cinayetiyle ilgili rolünün üstünü örttüğünü yazdı.

Welayet News - Gazete, Trump'ın gazeteci yazar Cemal Kaşıkçı cinayetinin araştırılmasıyla ilgili engeller çıkardığını ve Bin Selman'ın bu cinayette oynadığı rolün üstünü örttüğünü yazdı.

Amerikan Ulusal İstihbarat Ajansı daha önce Trump'a, Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili verdiği raporda, veliaht Bin Selman'ın bu cinayette direk rolünün olduğunu bildirmişti.

Bu arada Türkiye medyasından Gazeteci – Yazar Sait Yılmaz Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin dikkat çeken bir yazı kaleme aldı ve  çok konuşulacak iddialarda bulundu.

Yazıda yer alan iddiada şu ifadeler dikkat çekiyor: ''Konsolosluktan alınan ses kayıtlarından Suudi veliaht prensi Muhammed Bin Selman’ın (MBS) Kaşıkçı’nın öldürülmesi için bizzat emir verdiği ve bu işe Trump’ın damadı Jared Kushner’in de dâhil olduğu ve işin içinde başka isimlerin de olduğu anlaşılmaktadır. Bunlar şimdilik saklı tutulmaktadır. Konsolosluğa giriş çıkış ile ilgili kayıtlar Suudiler tarafından yok edilir ama bilmedikleri bir şey vardır. Kameraları yerleştiren güvenlik şirketi bir aksaklık ihtimaline karşı her kameranın arkasına bir küçük kamera daha koymuştur... Kaşıkçı cinayeti ile gün yüzüne çıkmaya başlayan Trump ailesi ve Selman ilişkilerinin ifşa olmaması için Amerikan yönetimi harekete geçti. Kendisi de işkenceci olarak ünlenen CIA Direktörü Gina Haspel, acele Türkiye’ye geldi ve Trump’ın Kushner’in soruşturmalarda adının geçmemesi için Ankara’ya şantaj yaptı.''



Yeni yorum ekle