Erdoğan: Karadeniz'de 320 milyar metreküp doğalgaz rezervi keşfedildi

Cu, 21/08/2020 - 14:49

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'müjde' olarak duyurduğu açıklamayı yaptı. Erdoğan, Karadeniz'de 320 milyar metreküp doğalgaz rezervi keşfedildiğini, bunun çok daha büyük bir rezervin parçası olduğunu tahmin ettiklerini dile getirdi.

Welayet News - Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dolmabahçe'de yaptığı toplantıda, "müjde" olarak ilan ettiği açıklamayı yaptı. Erdoğan "Türkiye tarihindeki en büyük doğalgaz keşfini Karadeniz'de gerçekleştirdi. Fatih sondaj gemimiz 20 Temmuz 2020’de başladığı Tuna -1 kuyusundaki sondajında 320 milyar metreküp doğalgaz rezervi keşfetmiş durumda.

Bu ilk kuyuda bulunan rezerv çok büyük bir keşfin bir parçası, bulgular bunu gösteriyor. İnşallah devamı gelecek" dedi. Erdoğan'ın açıklamasından başlıklar şöyle: "Enerji milli bağımsızlık için çok büyük öneme sahiptir. Dünyada son bir asırdır yaşanan hiçbir kaos, çatışma ve savaş yoktur ki gerisinde enerji hesabı yatmasın. Petrol ve doğalgaz sahaların kontrolü ve güvenliği için insanların canının hiçe sayıldığı vahşi bir düzen kurulmuştur. Doğu Akdeniz'de oynanan onca oyunun gerisinde enerji kaynaklarının paylaşımı kavgası vardır.

Biz hep önce insan dedik, önce kardeşlik dedik. İnsanlık bizde, petrol onlarda kaldı. Rabbim bize görülmedik bir kapı açtı. Bu alanda artık en üst lige çıkmış bir Türkiye var. Bugünkü sevinci bize yaşatan Fatih'in yanı sıra Yavuz ve Kanuni sondaj gemileri. Sondaj faaliyetlerinde en küçük bir dışa bağımlılığımız yok. Yerli ve milli imkanlarla hareket ettiğimiz için bu başarıya ulaştık. Türkiye tarihindeki en büyük doğalgaz keşfini Karadeniz'de gerçekleştirdi. Fatih sondaj gemimiz 20 Temmuz 2020’de başladığı Tuna -1 kuyusundaki sondajında 320 milyar metreküp doğalgaz rezervi keşfetmiş durumda.

Bu ilk kuyuda bulunan rezerv çok büyük bir keşfin bir parçası, bulgular bunu gösteriyor. İnşallah devamı gelecek. Hedefimiz 2023 yılında Karadeniz gazını milletimizin kullanımına sunmaktır. İnşallah benzer bir müjdeli haberi Akdeniz'den de bekliyoruz. Her arayan bulamaz ama bulanlar arayanlardır. Sakarya Gaz Sahası ile başlıyoruz, devamı da gelecek."



Yeni yorum ekle