Malezya parlamentosu İsrail'in BM'den ihracını istedi

Per, 20/08/2020 - 06:09

Malezya parlamentosu milletvekilleri, oy birliği ile Filistin ülküsüne destek verirken siyonist İsrail rejimle ilişkilerin normalleştirilmesini kınadılar ve ırkçı İsrail rejiminin BM'den atılmasını istediler.

Welayet News - Malezya parlamentosunda çeşitli partilerin milletvekillerinden bir heyet,  BAE'nin ırkçı İsrail'le ilişkileri normalleştirmesini kınayan bir mektubu, Malezya'da, ABD, Filistin büyükelçilikleri ile BM ve Güneydoğu  Asya Ülkeleri Birliği ASEAN'ın  ofislerine teslim ettiler.

Sözkonusu mektupta, Filistin halkının mücadelesine destek verilirken İslam İşbirliği Teşkilatı ve Asya Parlamentoları Birliği'nin savaş suçu işlemiş olan ırkçı İsrail'in resmiyette tanınması sürecini durdurmaları için işbirliği yapmaları istendi.

Malezya Meclis Başkanı Seyyid İbrahim Seyyid Nuh, uluslararası toplumdan ırkçı İsrail'in resmiyette tanınması konusundaki adımını geri çekmesinin, Filistin halkının haklarının adaletle gerçekleşmesi ve siyonist İsrail'in cezalandırılması isteğinin Malezya'nın şimdiki  hükümetinin  açık tutumu olduğunu bildirdi.



Yeni yorum ekle