İsrail yakıtı kesti, Gazze'deki tek elektrik santrali kapandı

Sa, 18/08/2020 - 22:49

Sıyonist İsrail'in abluka altında tuttuğu Gazze'ye yakıt ikmalini kesmesinden sadece beş gün sonra, bölgedeki tek elektrik santrali kapanmak zorunda kaldı. Gazzeli yetkililer, bölgedeki elektrik sıkıntısının daha da derinleşeceğinden endişeli.

Welayet News - İsrail’in iki milyon nüfuslu Gazze’ye yakıt ikmalini durdurmasının ardından, bölgedeki tek elektrik santrali kapandı. Gazze’deki tek elektrik şirketinden yapılan açıklamada, evlere günde sadece dört saat elektrik verilebileceği belirtildi.

İsrail beş gün önce, Filistinlilerin 2007’den bu yana devam eden ablukaya dikkat çekmek için uçurduğu ve yanıcı madde içeren balonları gerekçe göstererek bölgeye yakıt ikmalini durdurma kararı almıştı. Bu toplu cezalandırma adımının ardından, zaten günde altı saat elektrik-10 saat kesinti döngüsünde yaşayan Gazzelilerden tepki gelmişti.

Ancak İsrail geri adım atmazken, bölgenin tek elektrik santralinin bugün yakıtsızlık nedeniyle kapanmak zorunda kaldığı belirtildi. Elektrik dağıtım şirketinin yetkilisi Muhammed Thabet ise Reuters’a açıklamasında, “Şu an verilen elektrik günde dört saate düşebilir” dedi. Gazzeli yetkililer, çoğu ev ve iş yerinin uzun süreli elektrik kesintileri nedeniyle jeneratöre bağımlı yaşadığı bölgede, santralin kapatılması sonucu hastaneler dahil birçok hayati hizmetin tehlikeye girebileceğini söyledi.

Sıyonist rejim yakıt ikmalini durdurma kararına, Gazzelilerin ablukayı protesto etmek için uçurduğu yanıcı madde içeren balonların sınır bölgesindeki çiftlik alanlarında yangın çıkarmasını gerekçe olarak göstermişti.

BATI ŞERİA’DA NORMALLEŞME VE İLHAKA KARŞI EYLEM

Öte yandan Filistinler, İsrail’in Birleşik Arap Emirlikleri ile imzaladığı normalleşme anlaşmasına tepkili. İşgal altındaki Batı Şeria’nın TurmusAyya vadisinde yarın, El Fetih ve Hamas’ın da ortak çağrısıyla bir eylem düzenlenecek. ‘Ulusal Festival’ adı verilen eylemde normalleşme ve ilhak politikaları protesto edilecek. 



Yeni yorum ekle