Küba'nın yeni lideri: Devrim devam edecek

Per, 19/04/2018 - 22:37

Küba'da yeni lider resmen seçildi... Raul Castro'nun aday olmadığı seçimlerde, başkan yardımcılığı görevini yürüten Miguel Diaz-Canel meclis tarafından devlet başkanı seçildi. Diaz-Canel, ilk konuşmasında "Devrim devam edecek" dedi.

Welayet News - Küba’da Raul Castro’nun yeniden aday olmadığı devlet başkanlığına aday gösterilen Miguel Diaz-Canel resmen seöildi. Küba meclisi ülkenin yeni liderinin seçildiğini açıklarken, Diaz-Canel yemini sırasında devrimi devam ettireceğini söyledi.

Milletvekillerinin yüzde 99.83’ünün oyunu aldığı açıklanan 58 yaşındaki Diaz-Canel, ülkenin kurucu kadroları içinde yer almayan ve 1959’daki devrimden sonra doğan ilk lider. Liderliğe aday olmayan 86 yaşındaki Raul Castro ise Komünist Parti liderliğini bir sonraki kongrenin yapılacağı 2021’e dek sürdürecek.

Diaz-Canel seçilmesinin ardından mecliste alkışlandıktan sonra kürsüye çıktı; ilk konuşmasında da devrimi devam ettirme sözü verdi.

Küba’nın yeni lideri, aldığı yetkinin Küba Devrimi’ni sürdürmek yönünde olduğunu, ülkenin dış politikasının değişmeyeceğini ve ilkeleri konusunda müzakereye girilmeyeceğini söyledi. Diaz-Canel, “Bize eşit davranan herkesle diyaloğa her zaman hazırız” dedi.



Yeni yorum ekle