Direniş, Siyonist rejimle ilişkileri normalleştirme komplosunu boşa çıkaracaktır

Pt, 17/08/2020 - 19:56

Pakistan Filistin’i Destekleme Vakfı’nın ev sahipliğini yaptığı “Küresel Siyonizme Karşı Direniş ve Mücadele” adlı uluslararası web seminerine katılan İslami Şura Meclis Başkanı Uluslararası İşlerden Sorumlu Yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan, BAE’nin Siyonist rejimle ilişkileri normalleştirme anlaşmasına işaretle, direniş ekseninin bu tür komploların hepsini boşa çıkarıp ihanet yolunda adım atan herkesi rüsva edeceğini söyledi.

Welayet News - Pakistan’ın Filistin’i Destekleme Vakfı tarafından Karaçi şehrinde bugün (Pazartesi) online yapılan toplantı, İslami Şura Meclis Başkanı Uluslararası İşlerden Sorumlu Yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan’ın yanı sıra Pakistan’ın siyasi şahsiyetleri ve Bahreyn, Türkiye, Afganistan, Malezya ve Rusya’dan bazı parlamento milletvekillerinin katılımıyla başladı. Online seminere katılan uluslararası şahsiyetler, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) yöneticilerinin Siyonist rejimle resmi ilişkileri başlatmak için yaptığı anlaşma ve mazlum Filistin halkının hukukunu görmezden gelmelerini son derece tehlikeli bir girişim diye niteleyerek, bu girişimin getireceği ağır sonuçların BAE’ye ve Siyonistlerle işbirliği yapan ve Filistin sorununun adil bir şekilde çözülmesini zorlaştıran diğer ülkelere yöneleceğini vurguladılar.

Online düzenlenen “Küresel Siyonizme Karşı Direniş ve Mücadele” seminerinde bir konuşma yapan İslami Şura Meclis Başkanı Uluslararası İşlerden Sorumlu Yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Siyonist rejimin Ortadoğu’daki istikrarsızlıkların nedeni ve Müslüman milletlerin bölge karşılaştığı faciaların sorumlusu olduğunu söyledi. Abdullahiyan, devamla şu ifadelerde bulundu: “Özellikle Kudüs Gücü’nün şehit komutanı Korgeneral Kasım Süleymani başta olmak üzere, Siyonist rejimle mücadele ve Beytu'l Mukaddes’i özgürleştirme yolunda hayatlarını kurban edenlerin ve bütün direniş cephesi şehitlerinin fedakarlıkları unutulmazdır ve işgalci güçlerin Filistin topraklarından çıkarılıp kovulacak gün, uzak değildir.

BAE, İsrail gibi yapay bir rejimle ilişkileri normalleştirerek hiçbir kazanım elde etmiyecektir. Bu girişimle Ortadoğu'da barış ve istikrarın kalıcı olmasına asla bir katkı sağlanmamıştır. İşgalci Siyonistlerle ilişkileri normalleştirmenin ağır sonuçları herkesten önce Birleşik Arap Emirlikleri’ne yönelik olacaktır. Bununla birlikte direniş ekseni bu tür komploların hepsini boşa çıkaracak ve ihanet yolunda adım atan her kesi rüsva edecektir.” Pakistan Uluslararası Web Seminerinin diğer katılımcılarından Filistin Parlamento Temsilcisi Hüda Naim ise, yaptığı konuşmada, “Filistin’in Arap müttefikleri Siyonist rejimle ulaşı memuriyetini yürüterek Filistin milletinin direnişini zayıflatmak istiyorlar ama Filistinliler yalnız değiller ve bölgesel müttefikleri ile birlikte işgalcilere karşı mücadelelerini sürdüreceklerdir” dedi.

Online yapılan toplantıya katılan Rusya, Afganistan, Türkiye ve Malezya ülkelerinin parlamento milletvekilleri de yaptıkları ayrı ayrı konuşmalarda, Ebu Dabi ve Tel Aviv’in girişimini kınayarak, Siyonistlerin yayılmacılığı ve Filistinlilerin haklarının çiğnenmesi karşısında uluslararası toplumun sessliğinin tehlikeli olduğunu dile getirdiler. Adı geçen ülkelerin parlamenterleri, Siyonist rejim tarafından işgal edilen toprakların ilhakının tamamen durdurulması ve Filistin meselesinin BM Güvenlik Konseyi’nin kararnameleri çerçevesinde adil bir şekilde çözülmesini vurguladılar.



Yeni yorum ekle